Au fost reluate căutările elevei dispărute în Retezat, după ce a fugit din tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au reluat în această dimineaţă căutările Dalianei Rădoi, adolescent de 14 ani dispărută în Retezat, încă de miercuri, după ce a plecat de una singură, spre casă, din tabăra organizată de o parohie din Lupeni.

Daliana Rădoi (14 ani) a fost dată dispărută de miercuri seara. Adolescenta dintr-un centru de plasament din Lupeni se afla cu alţi copii într-o tabără în Retezat, însă a vrut să plece pe jos, singură, spre casă, după ce grupul însoţit de un preot a coborât de la Lacul Bucura în Poiana Pelegii. Ultima data, eleva a fost văzută miercuri seara de câţiva lucrători forestieri, în zona Merila. Din dimineaţa de joi, autorităţile s-au mobilizat în căutarea fetei.

În această dimineaţă au fost reluate căutările, iar în acţiuni sunt implicaţi angajaţi din  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Administraţia Parcului Naţional Retezat, Serviciul Salvamont Hunedoara şi Direcţia Silvică Hunedoara.


„În urma exploatării datelor şi informaţiilor obţinute, perimetrul de căutare a fost restrâns, iar activităţile forţelor de intervenţie sunt sprijinite de un echipaj de scufundători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, care  acţionează în zona în care există suspiciunea că minora ar fi dispărut. De asemenea, atât la intrarea în Parcul Naţional Retezat, cât şi în alte locuri publice din proximitatea zonei de dispariţie şi din oraşele din Valea Jiului, poliţiştii şi jandarmii montani distribuie afişe şi pliante, care conţin fotografia minorei dispărute.

Pe aceste materiale, cetăţenii vor regăsi atât fotografia, cât şi numărul de telefon la care trebuie să apeleze, în situaţia în care pot furniza informaţii referitoare la persoana în cauză”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

daliana

Poliţiştii continuă audierile persoanelor care pot da relaţii cu privire la prezenţa minorei pe traseul montan, în perioada premergătoare dispariţiei.


Apropiaţii adolescentei nu mai ştiu nimic de ea de miercuri, când Daliana s-a pierdut de grupul cu care venise într-o excursie, în zona Barajului Gura Apelor. Informaţiile strânse de jandarmi de la apropiaţii fetei şi de la cei care au văzut-o ultima dată miercuri arată că minora venise în Retezat cu un grup de copii, cu toţii aflaţi în grija unui centru de asistenţă socială din Lupeni, într-o tabără organizată de o parohie din Lupeni.

Adolescenta dispărută în Retezat a fost căutată cu elicopterul

Grupul a campat în Poiana Pelegii după ce s-a întors dintr-o expediţie montană pe traseul Poiana Pelegii - Lacul Bucura. Minora şi-a luat apoi bagajele şi a pornit pe jos din Poiana Pelegii pe drumul forestier pe care turiştii îl parcurg din zona de campare spre Barajul Gura Apei. Drumul are o lungime de aproximativ 18 kilometri, iar cu doi – trei kilometri înainte de barajul din Retezat se intersectează cu un alt drum forestier, care ocoleşte barajul şi se îndepărtează în sălbăticie. La acea răscruce, fata a luat-o pe drumul greşit, a întâlnit câteva persoane care stau într-un canton din zona Merila, iar acestea, pentru că era întuneric, i-au spus să se adăpostească acolo peste noapte şi apoi să îşi continue drumul. Fata însă nu i-a ascultat, iar de atunci nu a mai fost văzută.

Scafandrii au intrat în lacul Gura Apei, pentru a căuta trupul fetei


Vă recomandăm şi:

Adolescenta dispărută în Munţii Retezat, căutată de peste 70 de salvamontişti, jandarmi montani şi de un elicopter

O adolescentă de 14 ani este căutată de miercuri, după ce s-a pierdut de grupul de turişti cu care se afla într-o expediţie în Parcul Naţional retezat. Dispariţia fetei a fost semnalată în zona Barajului Gura Apei, peste 73 de salvamontişti, jandarmi montani, pompieri şi pădurari, cu câini de salvare şi cu bărci pneumatice pornind în căutarea ei.

FOTO Poiana Pelegii, locul din inima Retezatului unde ajungi cu maşina

Poiana Pelegii, judeţul Hunedoara, este punctul final al singurului drum care îi aduce pe turişti cu maşina în Parcul Naţional Retezat. Este un loc de vis, din care pornesc cele mai spectaculoase trasee pe munte, printre care şi cel spre lacul glaciar Bucura.

VIDEO Urşii au atacat în Retezat. Un cioban a fost sfâşiat de animalul sălbatic

Un cioban care se afla cu oile pe munte, în apropierea Lacului Zănoaga din Masivul Retezat, a fost atacat de un urs care l-a muşcat de faţă, de membre şi i-a rupt un picior. Victima se află în continuare pe munte, iar în ajutorul ei au pornit salvamontiştii şi jandarmii montani.

VIDEO Tragedie în Retezat: un lector universitar din Iaşi a murit pe Vârful Judele

Un lector universitar din Iaşi, care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit astăzi pe Vârful Judele.

Trasee închise în Parcul Naţional Retezat, din cauza sutelor de cadavre de oi rămase pe munte, care au atras urşii

Turiştii au accesul interzis în două zone din Parcul Naţional Retezat, unde se află cadavrele a peste 400 de oi. Leşurile au atras sălbăticiunile, în special urşii, iar siguranţa celor care ajung pe munte este pusă în pericol.

Sute de oi ucise după ce au fost atacate de urşi în Munţii Retezat. Cadavrele zac în apropierea traseelor turistice

Leşurile a peste 400 de oi zac în apropierea potecilor pe care turiştii urcă pe traseele din Parcul Naţional Retezat. Turmele au fost atacate de urşi, în zilele trecute, iar oile au fost devorate.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite