Afaceristul Marian Muntean a fost trimis în judecată. Este acuzat de conflict de interese în mandatul de consilier local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii l-au trimis în judecată pe Marian Muntean, om de afaceri şi fost consilier local în municipiul Deva, într-un dosar în care a fost acuzat de conflict de interese.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Marian Muntean, într-un dosar penal în care a fost acuzat de conflict de interese, faptă săvârşită în vremea în care era consilier local în Deva.

„La data de 29 martie 2013, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Deva, inculpatul a participat la şedinţa de consiliu din acea dată şi şi-a exercitat dreptul de vot cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite dus - întors pe lună în favoarea mai multor categorii de persoane din municipiul Deva de la 7 la 10, în condiţiile în care operatorul de transport era o societate în cadrul căreia Muntean Marian deţinuse calitatea de administrator până în data de 5 iulie 2012, iar ulterior pe cea de administrator de fapt. În consecinţă, societatea respectivă urma să fie retribuită cu contravaloarea biletelor eliberate de către Consiliul Local, hotărârea adoptată conducând la producerea de foloase patrimoniale în favoarea inculpatului”, a informat Ministerul Public.

Omul de afaceri Marian Muntean a deţinut calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Deva din data de 25 iunie 2012, până pe 10 noiembrie 2015, au completat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare Judecătoriei Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Problema „jupânilor eterni“ ai Văii Jiului: primarii cu probleme penale care au condus decenii întregi oraşele de la polul sărăciei

Una dintre cele mai sărace regiuni ale României, Valea Jiului a oferit un tipar aparte pentru preferinţele electorale ale localnicilor: oraşele miniere au avut primari înstăriţi, cu câte patru – şase mandate, care însă, în multe cazuri, s-au dovedit corupţi. Ultimul primar din Valea Jiului ale cărui infracţiuni au fost dovedite în instanţă este Ilie Botgros, fost primar timp de 20 de ani al oraşului Aninoasa.

Moştenitorul baronului Resmeriţă la Primăria Lupeni: deputatul Cristian Resmeriţă a strâns o avere fabuloasă în câţiva ani, cu donaţii şi cadouri

Cristian Resmeriţă, fiul primarului Lupeniului Cornel Resmeriţă, şi-a anunţat candidatura la primărie, în locul tatălui său trimis în judecată pentru corupţie. Resmeriţă junior este deputat, la al doilea mandat, a fost profesor şi a strâns o avere importantă în numai câţiva ani. Resmeriţă se numără printre cei mai bogaţi candidaţi la primărie, în judeţul Hunedoara.

Primarul Cornel Resmeriţă a primit lovitura DNA în ancheta "Gala Bute". A fost reţinut sub acuzaţia de corupţie

Primarul Cornel Resmeriţă a fost trimis astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Aseară, procurorii Direcţiei Naţionale l-au reţinut pentru 24 de ore pe primarul din Lupeni, într-un dosar în care sunt anchetate ilegalităţile săvârşite în organizarea şi desfăşurarea „Galei Bute”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite