Afacerist achitat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 1,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Hunedoara a soluţionat dosarul în care Marius Brujan, administratorul unei societăţi comerciale din Peştişul Mic, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru evaziune fiscală. Bărbatul acuzat că ar fi produs un prejudiciu de peste 1,5 milioane de euro a fost achitat.

Marius Brujan, administratorul unei societăţi comerciale din comuna Peştişu Mic, a primit soluţia instanţei în dosarul penal în care a fost trims în judecată pentru evaziune fiscală de 1,5 milioane de euro. „Inculpatul a fost achitat. Sentinţa nu a rămas definitivă, ea putând fi atacată cu apel”, a informat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.

Anul trecut, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat pe hunedorean de evaziune fiscală în formă continuată (142 acte materiale). Potrivit DNA, în perioada 1 iulie 2009 - 31 decembrie 2010, Marius Brujan, în calitate de administrator al SC EMARY SRL Peştişu Mic, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

„În această modalitate, inculpatul a cauzat în dauna bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de 6.597.302 lei (echivalentul a 1.567.055 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA. Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 9.247.920 lei, reprezentând impozit pe profit, TVA şi majorările şi penalităţile de întârziere aferente. Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestui prejudiciu întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului”, informau procurorii DNA, în luna aprilie a anului trecut.


Vă recomandăm şi:

Dorin Cupeţiu cere în instanţă ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara. Afaceristul a fost „pion” în dosarul Berbeceanu         Curtea de Apel Alba Iulia decide marţi asupra cererii afaceristului Dorin Cupeţiu, anchetat pentru evaziune fiscală, de a-i fi înlăturată interdicţia dată de instanţă de a părăsi ţara.

„Baronul Văii Jiului” Alin Simota a fost audiat într-un dosar de evaziune fiscală        Alin Simota a fost adus astăzi în faţa instanţei Judecătoriei Petroşani, pentru a fi audiat într-un  dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală, prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 450.000 de lei.

Mafia halatelor albe: medicii oncologi şi farmaciştii acuzaţi de fraude cu reţete medicale vor fi aduşi în instanţă         Cei zece hunedoreni, printre care doi medici oncologi la Spitalul Judeţean Hunedoara din Deva, arestaţi preventiv la începutul lunii aprilie pentru înşelăciuni şi evaziune fiscală, vor fi aduşi miercuri în faţa magistraţilor Tribunalului Hunedoara. 

Ani de închisoare cu executare pentru hunedorenii Dorin Şionei, Călin Udrea şi Dan Balint, implicaţi în afaceri ilegale         Magistraţii Tribunalului Hunedoara au pronunţat sentinţa într-un dosar de evaziune fiscală, în care mai mulţi hunedoreni, implicaţi în afaceri cu fier vechi şi produse laminate, au fost trimişi în judecată.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite