Dorin Cupeţiu cere în instanţă ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara. Afaceristul a fost „pion” în dosarul Berbeceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Cupeţiu, în momentul în care a fost ridicat de la domiciliu, în 8 octombrie 2012.
Dorin Cupeţiu, în momentul în care a fost ridicat de la domiciliu, în 8 octombrie 2012.

Curtea de Apel Alba Iulia decide marţi asupra cererii afaceristului Dorin Cupeţiu, anchetat pentru evaziune fiscală, de a-i fi înlăturată interdicţia dată de instanţă de a părăsi ţara.

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia hotărăsc marţi asupra cererii afaceristului Dorin Cupeţiu de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara. Dorin Cupeţiu a petrecut circa şase luni în arest preventiv, după ce a fost reţinut în luna octombrie a anului trecut. Este judecat în dosarul baronilor fierului din Hunedoara, fiind acuzat că a făcut parte dintr-o reţea care ar fi produs daune de circa două milioane de euro, prin evaziune.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale din sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi a taxelor datorate bugetului de stat, De asemenea, ar fi organizat un sistem de tip "carusel", cu mai multe firme intermediare folosite la achiziţiile mărfurilor din UE, pentru a induce în eroare statul român.

Martor în dosarul Berbeceanu
Dorin Cupeţiu este şi martor în dosarul în care a fost pus sub învinuire Traian Berbeceanu. Fostul şef al BCCO Alba a fost acuzat că i-ar fi furnizat informaţii lui Cupeţiu, despre percheziţiile din luna octombrie a anului trcut care au urmat la domiciliul acestuia. 

Traian Berbeceanu este acuzat de procurorii DIICOT că i-ar fi transmis afaceristului informaţii despre percheziţii, în 7 octombrie 2012, cu o zi în urmă ca ele să aibă loc. De asemenea, Cupeţiu ar fi ştiut dinainte şi de percheziţiile care au avut loc în 5 mai 2012, în cadrul aceluiaşi dosar, iar procurorii susţin că el i-a înştiinţat pe ceilalţi membrii ai grupării că vor fi ridicaţi de ofiţerii de la Crimă Organizată. Dosarul în care gruparea Cupeţiu – Uscatu e judecată, în stare de libertate, pentru infracţiuni economice, se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, din luna aprilie a acestui an. 12 persoane sunt inculpate în acest dosar, pentru infracţiuni economice.
 

Vă recomandăm şi:

Avionul lui Dorin Cupeţiu, omul care a dus la arestarea comisarului Berbeceanu, a fost „deturnat” de magistraţi

FOTO VIDEO Peisajul postapocaliptic al Hunedoarei: ce a rămas din combinatul devastat pentru fier vechi 

Fost adjunct în Poliţia Hunedoara, arestat în cazul de evaziune cu prejudiciu de 1,8 milioane euro

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite