Acţiune de căutare în Masivul Retezat: Doi biciclişti au fost daţi dispăruţi pe drumul spre Poiana Pelegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Salvamont HUnedoara (ilustrativă)
Foto: Salvamont HUnedoara (ilustrativă)

Doi excursionişti care au pornit din zona Lacul Gura Apelor spre Poiana Pelegii din Masivul Retezat au fost daţi dispăruţi.

UPDATE: Bărbatul şi fiul său de 12 ani au fost găsiţi de echipele de salvare montană.

Ştirea iniţială:

Echipele ale Salvamont Hunedoara şi jandarmii montani hunedoreni se află, luni dimineaţă, în căutarea a doi biciclişti daţi dispăruţi de duminică seara în zona Gura Apei din Masivul Retezat.

Târâmul plin de magie al Retezatului în primele zile de vară. Lacul Bucura, sub un covor de gheaţă FOTO

Cum s-a lucrat în anii '70-'80 la tunelurile uriaşe din Retezat: „Zeci de kilometri de galerii dăltuiţi în granitul munţilor“

Secretele tunelurilor de zeci de kilometri construite sub Retezat, pentru barajul Gura Apelor VIDEO

„În cursul zilei de ieri aceştia au plecat de pe barajul Gura Apei spre Poiana Pelegii şi nu s-au întors până la lăsarea serii. La acţiunea de căutare participă mai multe echipe mixte de salvatori montani şi jandarmi”, au informat reprezentanţii Salvamont Hunedoara.

Drumul spre Poiana Pelegii, anevoios, dar practicabil

Drumul Barajul Gura Apelor – Poiana Pelegii, de circa 20 de kilmetri, este neasfaltat pe valea Lăpuşnicului Mare, practicabil, însă oamenilor le este recomandat să circule pe circule pe el cu maşini cu gardă înaltă la sol şi să manifeste o atenţie sporită. Drumul spre Poiana Pelegii porneşte de pe marginea Barajului Gura Apei, din dreptul unei bariere montate de Administraţia Parcului Naţional Retezat, şi se afundă în munte şi păduri, spre poalele celor mai înalte vârfuri.

Este anevoios din cauza gropilor şi a pietrişului care îi acoperă unele porţiuni şi a îngustimii lui, dar chiar şi aşa poate fi considerat un adevărat cadou oferit turiştilor „comozi“ şi celor cărora timpul nu le permite să străbată la pas traseele de munte. La capătul acestui drum, se dezvăluie una dintre cele mai importante atracţii turistice ale Parcului Naţional Retezat: Poiana Pelegii, locul de unde pornesc o mare parte din traseele pe munte. Cel mai popular dintre ele este poteca spre Lacul Bucura, aflat la peste 2.000 de metri, la o oră de urcuş pe jos.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Coloniile de la barajul Retezat. Ce soartă neaşteptată au avut „oraşele din munţi” ale muncitorilor VIDEO

Vipere în căutarea prăzii, surprinse în pădurile din Parcul Naţional Retezat. Imagini spectaculoase

Comorile medievale ale Ţării Haţegului: cele mai vechi biserici de piatră şi castele făcute de cneji VIDEO

Monumentul dedicat prinţului Rudolf al Austro-Ungariei, venit la vânătoare în Retezat, în 1882 VIDEO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite