Episcopul Giurgiului: „Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte. La Paşte nu ne urăm «Sărbători fericite!»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PS Ambrozie foto: Jurnal Giurgiuvean
PS Ambrozie foto: Jurnal Giurgiuvean

Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit în Pastorala de Paşti şi despre situaţia grea prin care trece poporul ucrainean.

Preasfinţitul Ambrozie le-a scris credincioşilor din eparhia Giurgiului îndemnându-i să caute lumina Învierii, nu strălucirea lumească a unei sărbători.

„Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele Domnului. Nu îngăduiţi să vă fie spre osândă, ci spre viaţă veşnică! Căutaţi lumina cea neapusă a Învierii şi nu strălucirea obositoare a sărbătorii lumeşti. Nu cădeţi pradă cuvintelor deşarte, căci la Paşte nu ne urăm unii celorlalţi „Sărbători fericite!”, ci mărturisim că „Hristos a înviat!””, scrie PS Ambrozie.

Episcopul spune că în aceste momente trebuie lăsate la o parte invidia şi ura, duşmăniile şi vorbele de ocară. Un creştin trebuie să se împace cu cei ce i-au greşit şi să ierte. „Nu uitaţi că, ţintuit pe cruce, Hristos a iertat, nu a blestemat. Fiţi cu luare aminte la toate cele ce se petrec în jurul nostru şi nu vă amăgiţi că se poate afla ceva fără de rânduiala lui Dumnezeu”, mai scrie arhiereul. 

PS Ambrozie a vorbit în Pastorala sa şi despre situaţia din Ucraina, unde, din 24 februarie, se duce un război provocar de Rusia.

„Ceea ce se petrece în ţara vecină, Ucraina, este o tragedie şi nu există nicio justificare pentru toate ororile pe care cei de acolo sunt nevoiţi să le trăiască. Nu poţi să‑ţi justifici intervenţia militară în faţa mamei ce şi‑a îngropat copilul, a copilului ce şi‑a pierdut părinţii, a celor neputincioşi ce s‑au văzut nevoiţi să ia drumul pribegiei”, scrie episcopul

El arată că în momentele acestea nu este loc de resentimente, indiferent de cât de insistent am fi „îmbiaţi de unii şi de alţii”. Credincioşii trebuie să lase la o parte ura şi ranchiuna şi să-i ajute pe cei care au nevoie cu adevărat de ajutor în clipele acestea. 

Vă recomandăm şi:

Episcopul Ambrozie s-a ales cu dosar penal după ce le-a spus credincioşilor că vaccinurile sunt expirate şi i-a îndemnat să nu se imunizeze

Episcopul de Giurgiu, declaraţii controversate: Incendiile din spitale sunt o „făcătură”, vaccinurile sunt expirate şi copiii trebuie „salvaţi” de Occident
 

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite