16 localități din Giurgiu fără energie electrică, 29 de autoturisme avariate de copacii smulși din rădăcini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au căzut peste autoturisme sau pe şosele în judeţul Giurgiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe timpul codului portocaliu de vânt şi precipitaţii abundente, conform Agerpres. Un număr de 29 de autoturisme au fost avariate, iar 16 localități din județ au rămas fără curent electric.

copac doborat de vant peste o masina
Copac doborat de vant. Foto: ISU Giurgiu

UPDATE În 16 localități din județul Giurgiu nu este energie electrică, iar 29 de mașini au fost avariate după ce zeci de copaci au fost smulși din rădăcini. Județul s-a aflat sub un Cod portocaliu de vânt și ploaie înghețată, potrivit Agerpres.

Conform datelor centralizate de la societatea de furnizare a energiei electrice, la ora 12:00, în judeţul Giurgiu energia electrică era întreruptă parţial în 16 localităţi: Giurgiu, Bucşani, Daia, Găujani, Gogoşari, Gostinari, Greaca, Hotarele, Izvoarele, Malu, Oinacu, Prundu, Slobozia, Stăneşti, Toporu şi Vedea. La nivelul judeţului Giurgiu, toate instituţiile cu rol în managementul situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase au fost şi sunt în alertă, pregătite să intervină pentru salvarea vieţii şi protejarea bunurilor materiale ale cetăţenilor. Până la ora 12:30, cele mai multe intervenţii s-au înregistrat în municipiul Giurgiu, acolo unde zeci de copaci sau stâlpi de telefonie au căzut peste autoturisme sau pe partea carosabilă. Astfel de evenimente s-au produs şi în localităţile Prundu, Isvoarele, Vărăşti şi Gostinari. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru degajarea a 32 copaci sau stâlpi de electricitate şi telefonie căzuţi peste autoturisme sau pe partea carosabilă. În urma acestor evenimente, 29 de autovehicule au fost avariate, toate în municipiul Giurgiu. Din fericire, nu au fost persoane rănite, doar pagube materiale”, informează un comunicat de presă, emis  de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu, prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

De altfel, pompierii din județ au intervenit și pentru a evacua apa din beciul unei case, din municipiul Giurgiu. Toate drumurile din județ sunt deschise circulației, în condiții de iarnă. Județul Giurgiu a fost, în ultimele 24 de ore, sub un Cod portocaliu de vânt şi precipitaţii, iar acum se află sub Cod galben. Cantități însemnate de apă au căzut în această zonă, iar apoi precipitațiile s-au transformat în ninsoare. Stratul de zăpadă are o grosime de aproximativ zece centimetri, conform sursei citate anterior.

Știrea inițială

Potrivit ISU Giurgiu, pompierii au intervenit pentru degajarea a 11 copaci şi stâlpi de electricitate şi telefonie căzuţi peste autoturisme sau pe partea carosabilă, în localităţile Giurgiu, Prundu, Isvoarele, Vărăşti şi Gostinari, 18 maşini fiind avariate.

"Cele mai multe intervenţii au fost înregistrate în municipiu, acolo unde mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină. Astfel, pe şoseaua Bucureşti din municipiul Giurgiu, doi copaci au căzut peste cinci autoturisme parcate, iar pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, trei copaci au căzut peste 13 autoturisme. Totodată, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi şi pentru evacuarea apei din precipitaţii din beciul unei case, pe strada Dunării din municipiul Giurgiu", precizează sursa citată.

Pentru degajarea copacilor căzuţi pe autoturisme şi scoaterea apei din subsolul locuinţei au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu motopompe transportabile şi autospeciale. În sprijin au venit şi reprezentanţi ai societăţii locale din municipiul Giurgiu care se ocupă de toaletarea spaţiilor publice.

Judeţul Giurgiu se află sub avertizare meteorologică tip cod portocaliu de precipitaţii abundente de până la 70 de litri pe metru pătrat până duminică, la orele 18,00.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite