Zeci de mii de țigări de contrabandă ascunse în televizor, canapea, mașina de spălat sau anvelope

0
Publicat:

Percheziții de amploare la traficanții de țigări din Galați au scos la iveală 33.000 de ţigarete ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope.

Mii de țigări de contrabandă, confiscate FOTO: Poliția de Frontieră
Mii de țigări de contrabandă, confiscate FOTO: Poliția de Frontieră

„Poliţiştii de frontieră gălățeni au descoperit şi confiscat, în urma executării a şase mandate de percheziție, 33.000 de ţigarete de contrabandă disimulate în televizor, canapea, în masina de spălat rufe sau în anvelope, 19 litri de alcool neaccizat și 166 kilograme de pește, diferite specii, provenind din activități de braconaj piscicol, bunuri în valoare totală de peste 26.000 de lei”, a transmis Poliția de Frontieră.

Au fost conduşi la audieri trei cetățeni români și au fost indisponibilizate două autovehicule și două telefoane mobile.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au acționat în data de 23 martie 2023, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Galați.

Ei au efectuat percheziții domiciliare la patru apartamente și două garaje de pe raza municipiului de reședință al județului.

„Polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 33.000 de ţigarete, 19 litri de alcool neaccizat și 166 kilograme de pește, diferite specii, provenind din activități de braconaj. Cele mai inedite locuri în care s-au găsit țigări de contrabandă disimulate au fost: interiorul unui televizor mai vechi, în anvelope sau în mașina de spălat rufe”, au precizat polițiștii.

Bunurile, în valoare de peste 26.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și în funcție de natura acestora, au fost fie introduse în camera de corpuri delicte pentru continuarea cercetărilor, fie predate în vederea valorificării acestora de către agenți comerciali autorizați.

Au fost conduse la audieri trei persoane, cetățeni români, și au fost indisponibilizate două autovehicule și două telefoane mobile.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub „aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite