Motivul pentru care un pasager a fost încătușat înainte să urce în avion. „Nu știu dacă se impuneau asemenea măsuri, a rămas sânge”

0
Publicat:

Un pasager recalcitrant a fost încătușat înainte să poată urca Cluj - Bruxelles Charleroi, duminică, 5 martie. Reprezentanții companiei aeriene care efectuează zborul respectiv au fost cei care au chemat poliția, însă există martori care spun că măsurile ar fi fost excesive.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Se pare că bărbatul era băut și devenise agresiv cel puțin verbal, deranjându-i pe ceilalți călători, la Aeroportul Internațional Cluj. Potrivit Cluj24, pasagerul recalcitrant a fost pus la pământ de poliţiştii de frontieră şi a fost încătuşat. De altfel, el ar fi fost rănit în confruntarea cu polițiștii, iar pe jos ar fi rămas urme de sânge. 

„Am avut un pasager în stare de ebrietate la aeroport, care a fost încătușat de poliția de frontieră și dus de aici. Ei ziceau că făcea scandal, că a deranjat alți pasageri. Vorbea tare și asculta muzică. Și tot zicea că trebuie să meargă la Charleroi, la sora lui, că împlinește 60 de ani”, a relatat unul dintre martori pentru sursa citată. Acesta a mai afirmat că pasagerul recalcitrant a înjurat personalul, ca ulterior să spună că îl iubește. „A rămas sânge în locul respectiv. Nu ştiu dacă se impuneau asemenea măsuri, că nu era agresiv”, a mai afirmat acesta.

În schimb, polițiștii de frontieră au altă variantă. Ei spun că pasagerul i-ar fi pus în pericol pe ceilalți călători și din acest motiv a fost refuzat la îmbarcare.

Cetăţeanul acela era sub influenţa băuturilor alcoolice, iar compania aeriană a informat comandantul şi a luat decizia ca persoana respectivă să nu călătorească, fiindcă putea să pună în pericol siguranţa pasagerilor şi a zborului. Ai noştri au mers, au văzut că nu au cu cine să se înţeleagă, pasagerul respectiv aducea injurii, inclusiv la adresa colegilor mei, şi, nefiind cooprenat, normal că au luat decizia de a-l încătuşa. Pe Codul aerian există sancţiune şi sancţiunile sunt mult mai mari decât pe Legea 61”, a replicat şeful Poliţiei de frontieră din Aeroportul Internațional Cluj, Liviu Done.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite