Zeci de mașini blocate în nămeți, în timpul nopții, în județul Galați. Utilajele de deszăpezire acționează fără oprire VIDEO

0
Publicat:

Codul galben de viscol și ninsoare continuă să facă probleme în județul Galați. Zeci de mașini au rămas blocate, în timpul nopții, din cauza zăpezii adusă de pe câmp de viscolul puternic.

Utilajele au acționat pe timpul nopții FOTO: CJ Galați
Utilajele au acționat pe timpul nopții FOTO: CJ Galați

Utilajele de deszăpezire acționează fără oprire pe drumurile din județul Galați cu sărărițe, încărcătoare frontale și autogredere. În timpul nopții a nins viscolit, astfel că pe multe porțiuni de drum s-a intervenit de mai multe ori pentru înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă. S-au împrăștiat peste 200 de tone de material antiderapant.

Potrivit ISU Galați,  în timpul nopții au fost semnalate mai multe incidente. De exemplu, în localitatea Pleșa, au fost două mașini blocate. Pasagerii au fost sprijiniți de utilajele de deszăpezire să își continue drumul, pentru a ajunge la destinație.

Un alt autoturism, în care se aflau patru persoane, a derapat și a rămas fără combustibil pe DC 72, în zona Coasta Lupei, din comuna Nicorești. Pasagerii au așteptat două ore până au fost preluați de o altă mașină. 

În comuna Brăhășești, în timpul nopții, un convoi de 10 mașini a rămas blocat. Oamenii voiau să ajungă la Tecuci și au fost scoși din nămeți de SVSU cu sprijinul echipelor de la Drumuri Județene.

De asemenea, o mașină cu patru persoane (doi copii mici), din Republica Moldova, care venea din Cehia și se îndrepta către Vama Oancea, a rămas blocată. La un moment dat, mașina s-a defectat și a rămas înzăpezită. Cu sprijinul voluntarilor din Valea Mărului, Corni și utilaje de la Drumuri județene, cele patru persoane au fost preluate și au fost găzduite de primarul din comuna Corni.

Se acționează cu utilaje pe drumurile din Galați FOTO: P. Tudorache
Se acționează cu utilaje pe drumurile din Galați FOTO: P. Tudorache

Pe DN 26, în județul Galați, utilajele acționează de ore bune pentru eliberarea părții carosabile de zăpada adusă de pe câmp de viscolul puternic. Nu sunt drumuri închise, a anunțat ISU Galați. 

Județul Galați este sub avertizare de cod galben de ninsori, viscol și depuneri de polei până marți, 9 ianuarie 2024, la ora 10.00. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite