VIDEO Parcul de Aventură EscapeLand, cu cele mai mici tarife din țară, inaugurat în apropiere de Galați

0
Publicat:

Senzații tari la Pădurea Gârboavele, din județul Galați: a fost inaugurat primul parc de aventură din zonă. Este vorba de un complex de agrement cu 15 trasee, tiroliene spectaculoase, scări şi poduri interconectate între copaci.

Parcul de Aventură EscapeLand, inaugurat FOTO: C.Mazilu
Parcul de Aventură EscapeLand, inaugurat FOTO: C.Mazilu

La doar 15 kilometri de oraşul Galaţi, în inima pădurii Gârboavele, a fost amenajat parcul de aventură EscapeLand, o zona de agrement spectaculoasă, întinsă pe o suprafață de peste opt hectare. 

Complexul de agrement este singurul de acest tip din județ și are 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. Parcul de aventură va fi dotat cu o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită toate anotimpurile.

Parcul de Aventură este situat în pădurea Gârboavele FOTO: C.Mazilu
Parcul de Aventură este situat în pădurea Gârboavele FOTO: C.Mazilu

Inaugurarea a avut loc joi, 4 mai, iar intrarea pentru public a fost liberă. Cei mai încântați au fost copiii care au încercat trasee precum „scara amiralului”, „fusurile suspendate” sau „podul tibetan”. 

„Este un parc foarte complex, cu multe trasee. Unele dintre ele sunt chiar grele, însă merită făcute. Este minunat. multă adrenalină. Aveam nevoie de așa ceva în zona Galați”, spune un adolescent. 

„Este prima dată când vin într-un parc de aventură. Este super. Tirolienele mi-au plăcut cel mai mult”, spune Ionuț. 

Parcul de Aventură va fi deschis de miercuri și până duminică (luni și marti va fi închis), între orele 10-20, ultima intrare fiind la ora 17:00.

Parcul de Aventură are trasee complexe, pentru toate vârstele FOTO: C. Mazilu
Parcul de Aventură are trasee complexe, pentru toate vârstele FOTO: C. Mazilu

Tarifele sunt cele mai mici din țară

Pe lângă complexitatea și diversificarea traseelor, parcul de aventură din pădurea Gârboavele mai are un atuu: are tarife pentru toate buzunare și cele mai mici din țară, spun autoritățile.

Miercuri și joi, tariful este de 25 lei pentru copii și 35 de lei pentru adulti, pentru o perioadă de 3 ore, în timp ce vineri, sâmbătă și duminică, tariful este 30 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru o perioadă de 3 ore. Pentru fiecare oră suplimentară se va plăti 15 lei (miercuri și joi) sau 20 de lei (vineri-duminică). 

Zeci de copii la inaugurarea Parcul de Aventură FOTO: C. Mazilu
Zeci de copii la inaugurarea Parcul de Aventură FOTO: C. Mazilu

„Este situat în Pădurea Gârbovele, cea mai frumoasă zonă a orașului Galați. Parcul de Aventură are cele mai mici tarife din țară, sunt accesibile pentru toate buzunare. De asta am ținut să fie administrat de o societate din subordinea Consiliului Județean. Pe noi nu ne interesează să facem profit, ne interesează să vină lumea să se distreze și să petreacă timpul liber alături de familie”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

Parcul de Aventură se află în spatele Muzeului Satului. În zonă se mai află Grădina Zoologică, o zonă de grătare dar și o pistă pentru bicicliști. 

Parcul se întinde pe o suprafață de opt hectare FOTO: C. Mazilu
Parcul se întinde pe o suprafață de opt hectare FOTO: C. Mazilu

„EscapeLand este singurul parc de aventură din județul Galați. Datorită obiectivelor turistice din această pădure am reușit să obținem statutul de stațiune de interes local”, a spus Petrică Bratu, primarul comunei Tulucești. 

Parcul de Aventură, atracția copiilor FOTO: C. Mazilu
Parcul de Aventură, atracția copiilor FOTO: C. Mazilu

  Un parc de aventură construieşte și Primăria Galaţi pe locul unei foste Uzine de Apă. Locul de agrement va avea pumptrack pentru sporturi cu role, labirint din gard viu, traseu downhill pentru biciclişti, tobogan şi amfiteatru, totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ patru milioane de euro.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite