Veterinari din Elveţia şi România, la Maratonul Sterilizărilor:„Sunt extrem de multe cazuri, nevoia este foarte mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: C.Mazilu
sursa: C.Mazilu

O echipă impresionantă de medici veterinari şi voluntari din Elveţia şi România se află, timp de o săptămână, la Galaţi, pentru a participa la Maratonul Sterilizărilor. Medicii lucrează la foc automat, zilnic peste 100 de animale fiind sterilizate.

Dacă până acum astfel de campanii se adresau doar animalelor fără stăpân, de data aceasta, în premieră, au fost sterilizate şi animalele cu stăpân, indiferent de rasă. Sterilizările au loc la Spitalul Animalelor Orfane, de la adăpostul Ajutaţi-l pe Lăbuş.

„Săptămâna aceasta avem o campanie maraton de sterilizare a animalelor cu şi fără stăpân. Frecvent organizăm campanii sterilizare pentru animalele fără stăpân. Însă, de data aceasta, ne adresăm şi animalelor cu stăpân, oamenilor care nu au posibilitatea de a merge la un cabinet privat. 

Volumul de muncă este uriaş, avem o echipă numeroasă de medici şi voluntari. Ei lucrează la flux continuu, iar rezultatele sunt spectaculoase. Avem peste 100 de animale, zilnic, sterilizate” spune Corina Grigore, administratorul Asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş.

Maratonul Sterilizărilor este suportat financiar de Fundaţia elveţiană Susy Utzinger, care în urmă cu şapte ani a deschis singurul Spital al Animalelor Orfane din regiunea Moldovei.

spital

sursa: C.Mazilu

„Noi avem de nouă ani un proiect în oraşul Galaţi. Am construit iniţial un adăpost pentru animal, ulterior am deschis spitalul animalelor orfane. Nu ştim dacă Galaţiul are cele mai multe animale care nu sunt sterilizate, însă cu siguranţă nevoia este mare aici. Am venit la acest maraton cu o echipă de 15 persoane, din Elveţia”, ne-a declarat Susy Utzinger.

spital

C.Mazilu

Medicii spun că sterilizarea este singura metodă pentru a stopa numărul animalelor nedorite şi abandonate pe stradă. Irina Corbu este medic veterinar în Bucureşti şi de câteva zile lucrează la foc automat, alături de echipa din Elveţia.  

spital

sursa: C.Mazilu

„Sunt extrem de multe cazuri, suntem foarte ocupaţi. Avem zile pline şi asta ne bucură. Astfel de acţiuni nu au loc doar în Galaţi, dar într-adevăr aici este nevoia uriaşă. Este un oraş mare, înconjurat de sate, sunt multe animale pe stradă. Din păcate, nu toţi locuitorii au posibilitatea financiară de apela la serviciile unui cabinet. Trăim vremuri tot mai grele, iar această campanie vine în întâmpinarea nevoii de a stopa reproducerea necontrolată a animalelor. Ne bucură faptul că gălăţenii au răspuns apelului”, spune Irina Corbu.  

spital

sursa: C.Mazilu

Reprezentanţii Spitalului Animalelor Orfane spun că sterilizarea la clinică nu se opreşte după acest maraton.

„Noi  facem de ani bun sterilizări, pe baza de programare. Vom continua să ajutăm animale fără stăpân. De pe data de 20 iunie ne reluăm activitatea în mod obişnuit. De la deschidere şi până în prezent, la Spitalul Animalelor Orfane au fost tratate în jur de 9.000 de animale”, precizează Lillu Gal, managerul clinicii.

echipa elvetia

Vă recomandăm şi: 

Povestea „Indianului”, motanul terapeut care ajută animalele să treacă peste traumele suferite FOTO

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite