UPDATE Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru CJ Galaţi. PSD şi PNL se vor lupta pentru a forma majoritatea în Consiliul Judeţean Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2016
Alegeri locale 2016

Alegeri locale 2016. Nu mai puţin de 328 de gălăţeni aspiră la un mandat de consilier la alegerile locale 2016 pentru Consiliul Judeţean Galaţi. Doar doi candidaţi - Dorin Butunoiu şi Aurel Zamfir - sunt în afara listelor propuse de partide.

UPDATE, ora 22,00 - PSD şi PNL se vor lupta pentru a forma majoritatea în Consiliul Judeţean Galaţi

Potrivit unor estimări provizorii, lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi va fi o afacere care se va regla între cele două mari partide de la Galaţi: PSD şi PNL.

Niciunul dintre partidele menţionate nu a obţinut însă majoritatea, aşa că în perioada următoare vor cota foarte mult alianţele pe care cele două grupări le vor putea face.

În judeţ, „actorii” care pot intra în negociere cu scoruri destul de bune sunt UNPR şi PMP, în vreme ce ALDE a adunat un capital electoral bun pe oraşul Galaţi.

Urmează ca lucrurile să se clarifice pe măsură ce Biroul Electoral Judeţean va anunţa rezultatul alegerilor locale 2016 la Galaţi.


La scrutinul de anul acesta pentru alegerile locale 2016 la Consiliul Judeţean lucrurile stau cu totul altfel decât în urmă cu patru ani.

Modificarea majoră este legată de faptul că preşedintele CJ nu va mai fi ales direct, de către alegători, ci de către cei care în urma scrutinului vor deveni consilieri judeţeni.

În Galaţi, nu mai puţin de 11 partide (mai mari sau mai mici) şi-au depus liste pentru principalul for legislativ al judeţului, iar luptele pentru şefia instituţiei se anunţă foarte interesante.

Un lucru cert este acela că actualul preşedinte al CJ Galaţi, medicul Nicolae Bacalbaşa, nu va candida la un nou mandat, partidul din care face parte Bacalbaşa susţinându-l pentru funcţie, potrivit unor informaţii preliminare, pe inginerul Costel Fotea, actualul county-manager al judeţului.

Alegeri locale 2016

În ceea ce-i priveşte pe liberali (PNL), aceştia merg pe mâna profesoarei Tania Bogdan, fostă vicepreşedintă a CJ şi consilier judeţean în exerciţiu.

Se pare că restul grupărilor politice înscrise în cursă negociază pe această temă în funcţie de rezultatul alegerilor pentru consiliul local şi Primărie, având în vedere că posturile de preşedinte şi de vicepreşedinţi ai CJ pot fi subiect de troc politic pentru a-şi consolida o majoritate în CL şi pentru a putea desemna viceprimarii Galaţiului. Evident, este valabilă şi negocierea în sens invers.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite