Un piroman a băgat spaima într-un sat din Galați. A fost prins de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Galați a fost reținut deoarece a incendiat o casă nelocuită. Ulterior, el ar fi încercat să dea foc altui imobil, însă o femeie a alertat la timp Poliția.

Casa incendiată SURSA Shutterstock
Casa incendiată SURSA Shutterstock

Poliția Galați a fost sesizată, pe 3 ianuarie, telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că la ieșirea din localitatea Tulucești, Galați, a izbucnit un incendiu la o locuință.

Pompierii au stins flăcările, iar polițiștii au stabilit faptul că imobilul nu este locuit și aparține unui bărbat din comuna Tulucești. Flăcările au distrus acoperișul casei.

Ulterior, la data de 11 ianuarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că în perioada 29 decembrie 2022 – 11 ianuarie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns pe proprietatea sa cu scopul de a incendia casa nelocuită. 

Casa femeii se învecinează cu imobilul incendiat pe 3 ianuarie, iar în pod polițiștii au descoperit un dispozitiv artizanal conceput pentru declanșarea unui incendiu.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de distrugere prin incendiere. Ei au stabilit că incidentele au legătură și au stabilit un grup de suspecți.

Cum a fost prins piromanul

Astfel, ambele cauze au fost preluate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, iar după efectuarea de multiple activități de investigare, verificare și cercetare, s-a concluzionat că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenționată, cu produse inflamabile, fiind stabilit și un cerc de suspecți.

„În cursul dimineții de astăzi (n.r. - marți, 7 februarie), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, polițiștii din cadrul B.I.C. Galați, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere la persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba de doi bărbați din comuna Tulucești, cu vârsta de 47 de ani, respectiv 48 de ani”, a anunțat Poliția Galați.

După audieri, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, iar față de celălalt bărbat cercetările vor fi continuate în stare de libertate.

Persoana reținută va fi prezentată miercuri, 8 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite