Acțiune ca în filme pentru prinderea piromanului de la Vaslui. Bărbatul se baricadase într-o casă și amenința că își dă foc

0
Publicat:

Bărbatul din comuna vasluiană Gherghești a fost săltat de mascați la capătul unei operațiuni de mai multe ore, în care au fost implicați și pompierii, pentru că exista riscul ca individul să provoace un nou incendiu.

Bărbatul de 54 de ani a fost reținut de mascați FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul de 54 de ani a fost reținut de mascați FOTO arhivă Adevărul

Bărbatul de 54 de ani care a bătut o angajată a primăriei din Gherghești, i-a amenințat cu un cuțit pe cei prezenți în sediul primăriei și a dat foc ușii de la biroul primarului, a fost reținut de mascați vineri, 23 decembrie.

Individul a fost găsit de polițiști într-o anexă a unei case din comună și pentru că s-a manifestat din nou agresiv, amenințând că dă foc imobilului, oamenii legii au apelat la pompieri pentru ca reținerea acestuia să se facă în siguranță.

Săteanul a aruncat benzină în magazie și ca să prevină incendierea acesteia, pompierii au stropit cu apă, în timp ce mascații au intervenit și l-au imobilizat pe piroman.

“Prezumtivul autor bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere comisă asupra Primăriei Gherghesti se află în custodia polițiștilor. Activitățile specifice de prindere au avut loc în dimineață zilei de 24.12.2022, când o echipa complexă formată din polițiști din cadrul Secției nr 8 de poliție Rurală Iana și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale cu sprijinul militarilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, din cadrul ISU Vaslui, a acționat pentru prinderea persoanei. Persoana a fost depistată într-o anexă a locuinței și a fost condusă la sediul unității de poliție pentru dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Și-a ieșit din minți când a aflat că nu primește ajutorul de încălzire

Bărbatul de 54 de ani a creat panică vineri, 23 decembrie, în sediul primăriei din comuna vasluiană Gherghești. Săteanul s-a prezentat la ghișeu ca să ridice ajutorul de încălzire, dar angajata primăriei i-a spus că banii i-au fost reținuți în contul impozitului pe care nu îl achitase.

Nimeni nu a fost pregătit pentru explozia de furie a individului. Acesta a lovit cu pumnul o angajată a primăriei, i-a spart ochelarii, apoi a scos un cuțit, cu care i-a amenințat cu moartea pe angajații primăriei. Avea să fie doar începutul.

Bărbatul a aruncat cu benzină dintr-o sticlă pe ușa biroului primarului și i-a dat foc. Totul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale altor săteni veniți de asemenea să-și ridice ajutorul pentru încălzire. În cele din urmă, martorii prezenți la incident l-au dat afară din primărie, iar incendiatorul a fugit.

Piromanul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru lovire și alte violențe, distrugere prin incendiere și amenințare.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite