A fost prins piromanul care a distrus patru gospodării din Scorțoasa. Este o tânără de 24 de ani

0
Publicat:

Mai multe case din comuna buzoiană Scorțoasa au ars complet, în noiembrie și decembrie. Patru au pierit în incendii provocate de o tânără, potrivit polițiștilor. Femeia a fost arestată.

Trei case din Scorțoasa au ars în aceeași noapte. SURSA SVSU Scorțoasa
Trei case din Scorțoasa au ars în aceeași noapte. SURSA SVSU Scorțoasa

Pa data de 21 decembrie, în baza probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, judecătorul de drepturi și libertăți a admis cererea și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a femeii bănuite de distrugere prin incendiere.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în perioada noiembrie – decembrie 2022, o tânăra în vârstă de 24 de ani, din Scorțoasa, ar fi generat intenționat patru incendii la imobile din localitatea Scorțoasa.

Faptele au fost sesizate de către persoanele vătămate, trei localnici cu vârste cuprinse între 51 și 70 de ani. Prejudiciul a fost estimat de persoanele vătămate la suma de peste 84.000 de lei.

În ziua de 20 decembrie, față de tânără a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

În noaptea de 27 spre 28 noiembrie 2022, trei incendii au izbucnit aproape simultan, pe raza comunei Scorțoasa. În cel puțin două dintre cazuri, a fost evident încă din momentul intervenției că flăcările au fost puse intenționat.

Mai multe apeluri la 112 au anunțat izbucnirea a două incendii în comuna Scorțoasa, județul Buzău, în sate diferite, aflate la peste zece kilometri distanță unul de celălalt. Două autospeciale de stingere de la ISU Buzău cu cinci subofițeri au fost trimise la intervenție în satul Gura Văii, unde flăcările se manifestau la casa unei octogenare, care locuiește împreună cu o nepoată.

Între timp, un alt apel a sosit la dispeceratul ISU Buzău din satul Grabicina de Jos. Spre acest sat, aflat la distanță mare de centrul comunei Scorțoasa, au pornit membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scorțoasa și încă două autospeciale de stingere de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău.

Atunci când au ajuns la destinație, echipajele ISU au observat încă un incendiu în desfășurare la câțiva zeci de metri distanță de casa pentru care au venit inițial.  Forțele sosite la Grabicina de Jos au fost redistribuite imediat, astfel că o mașină a rămas la prima casă incendiată, distrusă deja de flăcări, iar cea de-a doua a mers la locuința găsită ulterior în flăcări.

Aici, pompierii au avut cel mai mult de furcă, deoarece flăcările uriașe amenințau și celelalte gospodării învecinate. Patru ore a durat intervenția echipajelor de stingere la cea de-a treia casă. După ce echipajele de intervenție au stins flăcările, ofițerii de la ISU au început investigații pentru a stabili cauzele.

Au aflat astfel că, în cazul celei de-a treia locuințe, focul a fost pus intenționat. În casă au fost descoperite mai multe locuri din care a izbucnit incendiul, focare, aspect care i-a determinat pe pompieri să declare ca posibilă cauză „crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de generare a incendiilor”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite