Un important liceu tehnologic din Galaţi va fi reabilitat. Lucrările costă aproape două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Anghel Saligny din Galaţi FOTO C Crângan
Liceul Anghel Saligny din Galaţi FOTO C Crângan

Finanţarea investiţiei va fi făcută în proporţie de 98% din fonduri europene, diferenţa fiind acoperită din bugetul municipiului Galaţi. Recepţia finală a lucrărilor ar trebui să aibă loc în termen de 20 de luni.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est,  Luminiţa Mihailov, au semnat contractul de finanţare europeană pentru reabilitarea termică a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” Galaţi.

Clădirea a fost construită în anul 1976 şi are o suprafaţă construită de 911 metri pătraţi, iar beneficiarii proiectului sunt cei peste 1.100 elevi ai unităţii de învăţământ.

Obiectivul este scăderea consumului de energie primară şi scăderea producerii de gaze cu efect de seră, iar realizarea proiectului va duce la creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori opaci cu saltele de polistiren expandat ignifugat, vor fi izolate planşeul peste ultimul etaj şi planşeul peste subsol cu saltele din vată minerală, se va înlocui tâmplăria exterioară veche cu sisteme noi din PVC şi vitraj termoizolant triplu cu acoperire selectivă low-e. În plus, va fi montat un sistem de panouri termosolare şi pompă de căldură.

În acelaşi timp vor fi refăcute instalaţiile de încălzire, cele de apă caldă şi instalaţiile de iluminat, vor fi refăcute tencuielile degradate din interior şi exterior, se vor face lucrări de reparare a trotuarelor de protecţie, lucrări aferente cerinţelor fundamentale de securitate la incendiu, se vor face finisaje interioare în zonele de intervenţie şi se va înlocui instalaţia de distribuţie a apei reci şi a colectoarelor de apă menajeră.

Valoarea totală a proiectului este de 1,91 milioane lei, din care 1,84 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar diferenţa reprezintă contribuţia Primăriei municipiului Galaţi.Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de 10 luni.

În perioada de programare 2014-2020, Primăria municipiului Galaţi a depus cereri de finanţare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare şi dotare pentru 18 unităţi de învăţământ, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro.

Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” va deveni din toamnă singura unitate de învăţământ din judeţul Galaţi care va avea clase de învăţământ dual pentru 30 de elevi, în colaborare cu două companii de utilitate publică.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite