Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, ameninţată prin telefon cu moartea. Cazul a fost preluat de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Galaţi a confirmat informaţiile. Se bănuieşte că ameninţările primite de dr Liliana Moise prin telefon şi pe internet ar avea legătură cu propunerea acesteia ca bolnavii cu CoVid-19 din Galaţi să fie preluaţi de spitalele din Brăila.

Situaţie ieşită din comun la Galaţi, unde dr Liliana Moise, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, ar fi primit în ultimele 24 de ore o serie de ameninţări cu moartea, atât telefonic, cât şi prin intermediul reţelelor de socializare.

Cei care au ameninţat-o ar fi spus că fac acest lucru deoarece doctoriţa a propus omologilor ei de la Brăila un parteneriat, în sensul că spitalele brăilene să preia toţi pacienţii infectaţi cu CoVid-19 din cele două judeţe, iar spitalele gălăţene să se ocupe de restul cazurilor medicale, precum şi de gravidele infectate cu coronavirus.

Propunerea, susţinută şi de Ministerul Sănătăţii, ar fi vizat o simplificare a carantinei, însă a fost respinsă virulent de autorităţile de la Brăila. Atât preşedintele CJ Brăila, cât şi primarul Brăilei au postat aseară mesaje vehemente pe reţelele de socializare, iar o întâlnire a factorilor de răspundere brăileni a concluzionat, luni, că fiecare judeţ trebuie să-şi trateze bolnavii separat.

Ameninţările cu moartea la adresa doctoriţei Moise au fost confirmate, pentru Mediafax, şi de prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu. 

„Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică a fost ameninţată. Este grav. A primit mai multe mesaje, a fost sunată, a primit ameninţări şi pe Facebook. Noi am sesizat autorităţile competente, am informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Să înceapă cercetările, nu se poate ca un om atât de important în contextul crizei actuale, un om atât de important care stă nopţile la birou, să fie tratat în acest fel”, a declarat prefectul judeţului Galaţi

Dr Lilian Moise nu a putut fi contactată pentru a da detalii despre incident.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite