Un român a devenit vicecampion mondial la box thailandez la o competiție organizată chiar în Thailanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent din Galați a devenit vicecampion mondial la Muay Thai, sport cunoscut și sub numele de box thailandez. Performanța a fost reușită în timpul unei competiții care a avut loc în Thailanda. Performanța este cu atât mai importantă cu cât Muay Thai este sport național în Thailanda.

Galațiul are un vicecampion mondial la Muay Thai FOTO: Arhivă Personală
Galațiul are un vicecampion mondial la Muay Thai FOTO: Arhivă Personală

Gălățeanul Eduard Palade, în vârstă de doar 15 ani, este noul vicecampion mondial la Muay Thai. El a reușit performanța în cadrul Campionatului Mondial WBC Amazing Muay Thai festival.

Evenimentul sportiv s-a desfășurat în luna februarie 2024, în Thailanda. Fiind o competiție foarte importantă, meciurile s-au desfășurat pe stadionul Lumpinee din Bangkok. Au participat aproximativ 500 de sportivi din 56 de țări.

Eduard Palade este legitimat la Clubul Sportiv K1-Galaţi. Potrivit echipei sale, sportivul este elev la Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia" din Galați.

El are deja în palmares patru titluri de campion național la Kickbox. În aprilie, adolescentul va lupta pentru centura WBC Amateur Muay Thai Romania, ce va avea locîn cadrul galei UFT (Ultimate Fighting Tournament).

Galațiul are un vicecampion mondial la Muay Thai FOTO: Arhivă Personală
Galațiul are un vicecampion mondial la Muay Thai FOTO: Arhivă Personală

La Muay Thai, obiectivele pentru viitor sunt câștigarea titlului de campion european și apoi obținerea celui de campion mondial.

Eduard Palade este coleg cu alt sportiv de renume: Marian „The Terror" Lăpușneanu. Acesta va urca în ring în cel mai important eveniment K1 al anului, piramida de 8 luptători DFS Fighting Show, din luna martie.

Muay Thai sau boxul tailandez, sport național tailandez, este un stil de lupta derivat din artele marțiale tailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii.

Potrivit Wikipedia, Muay Thai, tradus mai larg înseamnă modul de a lupta om la om fără arme al tailandezilor. În ultima vreme, termenul a dobândit o conotație de „sport sângeros” „luptă brutală” sau chiar „luptă fără reguli”, lucru destul de adevărat cu numai câteva generații în urmă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite