Un elev este anchetat după ce a încercat să scoată bani de pe urma tragediei Colectiv. Tânărul de 16 ani s-a dat drept un angajat Digi24

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 16 ani, un elev din Galaţi este cercetat pentru tentativă de înşelăciune. Asta după ce tânărul a pretins că este angajat al postului de televiziune Digi 24 şi a îndemnat populaţia să îi dea bani sub pretextul de a ajuta victimele incendiului din clubul bucureştean Colectiv.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Galaţi, angajaţii unui post de televiziune din Galaţi au sesizat, marţi, Poliţia despre faptul că o persoană care s-a dat drept angajat al respectivului post îndeamnă populaţia să contribuie cu sume de bani pentru a ajuta victimele incendiului de la Bucureşti. 

"Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar de cercetare penală şi în urma verificărilor au stabilit că acea persoană este un elev de 16 ani din Galaţi, care şi-a deschis un cont pe Facebook, îndemnând cetăţenii să îi dea sume de bani pentru ajutorarea victimelor incendiului din Bucureşti", a afirmat Gohoreanu. 

Tânărul, care pretindea că este reprezentant al Digi 24, este cercetat de poliţişti în stare de libertate pentru tentativă de înşelăciune. Poliţiştii atrag atenţia că astfel de situaţii de pot repeta, motiv pentru care ei sfătuiesc cetăţenii să nu depună sume de bani în conturi fictive, decât dacă au garanţia că acele sume ajung la persoanele îndreptăţite. 

Pe data de 3 noiembrie, Digi 24 atrăgea atenţia cu privire la o posibilă înşelătorie în numele său, precizând că au apărut şarlatani care pretind a fi angajaţi ai acestei televiziuni de ştiri şi susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor tragediei din Colectiv. 

"După evenimentele tragice de vineri, din clubul Colectiv din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de oameni şi alţi 135 sunt răniţi, au fost anunţate şi create mai multe evenimente pe reţeaua de socializare Facebook care îndeamnă oamenii să iasă în stradă şi să îşi exprime solidaritatea şi compasiunea faţă de victimele incendiului. Din păcate, au apărut şi şarlatani care se pretind a fi angajaţi ai televiziunii noastre şi, mai mult decât atât, susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor. Digi 24 informează oficial că nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să nu viraţi bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă televiziunea noastră!", se spunea într-un anunţ publicat pe site-ul Digi 24 şi pe contul de Facebook al acestei televiziuni de ştiri. 

Potrivit anunţului, un astfel de caz a fost semnalat de angajaţii Digi 24 Galaţi cu privire la evenimentul "Vineri România se uneşte la Galaţi", creat pe Facebook, unde un utilizator cu numele Alexandru Jrr spune că este angajatul Digi 24 şi susţine: "Din partea firmei de televiziune am deschis un cont bancar pentru familiei îndurerate şi sume cuprinse între 10,000 lei strânşi în fondul ei!".

Digi 24 spunea că această informaţie este falsă. "Digi 24 nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens", spunea postul TV, care roagă oamenii să fie foarte atenţi şi să nu vireze bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă această televiziune. 

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite, majoritatea fiind internate în spitalele din Capitală.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite