Un cioban a mers patru zile pe jos ca să ajungă acasă. A fost ajutat de jandarmi, care i-au cumpărat bilet de tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cioban, în vârstă de 63 de ani, a mers patru zile pe jos, pentru a ajunge acasă, în județul Galați. El a parcurs 130 de km, până a ajuns la București. Mai mulți jandarmi au aflat povestea lui și i-au cumpărat bilet de tren.

Bărbatul voia să ajungă acasă, în județul Galați FOTO: Jandarmeria Română
Bărbatul voia să ajungă acasă, în județul Galați FOTO: Jandarmeria Română

” – Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns in București”, le-a povestit ciobanul jandarmilor.

Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni care l-au găsit pe bărbat au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren.

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Jandarmii l-au urcat în mașină și l-au dus la Gara de Nord FOTO: Jandarmeria Română
Jandarmii l-au urcat în mașină și l-au dus la Gara de Nord FOTO: Jandarmeria Română

Domnul Aftene plecase din Galați ca să lucreze ca și cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele patru zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns in București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.

„Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți”, a transmis Jandarmeria Română. 

Jandarmii i-au cumpărat bilet de tren bărbatului FOTO: Jandarmeria Română
Jandarmii i-au cumpărat bilet de tren bărbatului FOTO: Jandarmeria Română

Postarea Jandarmeriei a devenit virală, iar peste 1600 de oameni au transmis mesaje, prin care gestul jandarmilor este lăudat.

„Respect jandarmilor pentru gestul minunat pe care l-au făcut!!....Felicitări, foarte rar se găsesc oameni cu suflet bun. (…..)E foarte frumos gestul, în lumea acesta trebuie să rămână și oameni”, sunt câteva din mesajele de pe rețelele de socializare. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite