Ucrainean prins când încerca să intre în România cu maşina burduşită cu cartuşe. Ce a declarat el poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier a descoperit 410 cartuşe ascunse într-un autoturism condus de un cetăţean ucrainean în vârstă de 42 de ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei cetăţeanul ucrainean Vitali M., în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autovehicul marca Volkswagen Touareg.

În baza profilului de risc, a fost făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în cadrul căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în portbagajul maşinii şi în compartimentul roţii de rezervă 410 cartuşe (10 de vânătoare, calibru 12 mm şi 400 cartuşe cu glonţ, calibru 5,6 mm).

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că este vânător profesionist şi că şoferul său a uitat aceste cartuşe în autoturism, în urma desfăşurării unei vânători pe teritoriul Ucrainei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi de contrabandă calificată, iar cartuşele urmează a fi predate lucrătorilor Serviciului Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi pentru expertiză.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite