Liderul unei reţele internaţionale de contrabandişti, reţinut la Galaţi. Era căutat pentru arestare de circa un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 61 de ani, cu cetăţenie română încerca să iasă din România cu destinaţia Republica Moldova. El este suspectat că a coordonat ample operaţiuni de contrabandă cu ţigări şi alcool, pe numele lui fiind emis, în martie 2019, un mandat de arestare.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat în vârstă de 61 de ani pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare.

Acesta a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a ajunge în Republica Moldova. El este cetăţean român, iar pe numele lui era emisă, din data de 8 martie 2019, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Bărbatul era considerat capul unei reţele internaţionale de traficanţi, fiind cercetat într-un caz de contrabandă cu ţigări documentat de poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT)-Serviciul Teritorial Galaţi.

Acesta este suspectat că, împreună cu ceilalţi membri ai grupării, au adus ilegal în România, din spaţiul ex-sovietic, marfă în valoare de câteva milioane de euro, pe care au vândut-o unor clienţi din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Vaslui.

Bărbatul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite