Liderul unei reţele internaţionale de contrabandişti, reţinut la Galaţi. Era căutat pentru arestare de circa un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul de 61 de ani, cu cetăţenie română încerca să iasă din România cu destinaţia Republica Moldova. El este suspectat că a coordonat ample operaţiuni de contrabandă cu ţigări şi alcool, pe numele lui fiind emis, în martie 2019, un mandat de arestare.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat în vârstă de 61 de ani pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare.

Acesta a fost prins în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a ajunge în Republica Moldova. El este cetăţean român, iar pe numele lui era emisă, din data de 8 martie 2019, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare, predare sau extrădare, emis de autorităţile din România, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Bărbatul era considerat capul unei reţele internaţionale de traficanţi, fiind cercetat într-un caz de contrabandă cu ţigări documentat de poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  (DIICOT)-Serviciul Teritorial Galaţi.

Acesta este suspectat că, împreună cu ceilalţi membri ai grupării, au adus ilegal în România, din spaţiul ex-sovietic, marfă în valoare de câteva milioane de euro, pe care au vândut-o unor clienţi din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Vaslui.

Bărbatul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite