Şoferii societăţii de transport public din Galaţi ies în stradă. Ei reclamă explozia preţurilor la carburanţi şi managementul defectuos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuz Transurb, sursa: Arhivă
Autobuz Transurb, sursa: Arhivă

Şoferii societăţii de transport public din Galaţi  spun că nemulţumiţi de „situaţia economică financiară dezastruoasă” în care se află SC Transurb şi consideră că de vină sunt managerii şi explozia preţurilor la carburanţi şi energie. Sindicaliştii vor ieşi joi în stradă.

Potrivit acestora, în primele şapte luni ale anului 2021 societatea de transport a înregistrat pierderi de peste 5 milioane de lei. În aceste condiţii, până la finalul anului, societatea nu va mai putea desfăşura activitatea de transport în oraşul Galaţi.

„Considerăm că această situaţia a fost generată, pe de o parte de subfinanţarea societăţii de către autorităţile locale, prin decontarea unui preţ pe kilometru sub cel real, iar pe de altă parte, de unele nereguli petrecute în managementul societăţii în ultimii ani. Numărul de autobuze insuficient, aprovizionarea cu piese de schimb deficitară, depăşiri substanţiale la consumul de carburant fără o justificare clară, salariaţi fără valoare profesională în posturile cheie, decontări fictive în urma unor controale”, susţin reprezentanţii Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb Galaţi.

Şoferi mai reclamă explozia preţurilor la carburanţi şi energie, dar şi faptul că salariile nu au fost majorate cu rata inflaţiei.

La toate acestea se adaugă explozia preţurilor la energie, gaze, carburanţi, alimente etc şi viitorul incert pe care îl simt salariaţii, în timp ce salariile tarifare ale acestora trebuiau indexate cu rata inflaţiei aferentă anului 2020, încă din luna ianuarie, clauză contractuală pentru care s-au făcut …doar promisiuni!”, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb Galaţi prin intermediul unui comunicat de presă.

Prin urmare, sindicaliştii au decis să organizeze o acţiune de protest joi, 16 septembrie, între 10.30 şi 11.30, pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Ce a descoperit un gălăţean care a făcut rapelul AstraZeneca cu trei săptămâni mai devreme decât era programat

Activitate suspendată la un Centru de Taxe şi Impozite din Galaţi din cauza unor cazuri de COVID

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite