Tragedie într-o familie din judeţul Galaţi. Un copil de un an a pierit într-un incendiu provocat de un băiat de 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de 10 ani a folosit un recipient cu benzină pentru a aprinde focul în sobă, moment în care s-a produs o explozie care a cuprins întreaga încăpere în care se aflau alţi doi micuţi.

Un apel la 112 efectuat joi, 5 decembrie, anunţa izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitatea gălăţeană Mândreşti. În prima fază, s-au deplasat la faţa locului două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Garda de Pompieri Tecuci şi o ambulanţă SMURD.

Ulterior, după ce s-a anunţat prezenţa mai multor copii în imobilul afectat de incendiu, la faţa locului s-a deplasat şi elicopterul SMURD şi încă o autospecială de la Garda Pechea.

”O cameră era afectată de incendiul pornit de la o sobă. Înainte de izbucnirea incendiului, mama copiilor lăsase în cameră patru micuţi: doi gemeni de un an şi patru luni, un copil de patru ani şi unchiul lor, un alt copil de 10 ani. Părinţii copiilor au reuşit să îi scoată pe toţi, cu excepţia unuia dintre cei doi gemeni care a suferit arsuri incompatibile cu viaţa”, a declarat plutonierul major Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În urma verificărilor, pompierii au stabilit că baiatul de 10 ani a folosit un recipent cu benzină pentru a aprinde focul, moment în care s-a produs o explozie, iar focul a cuprins încăperea în care se aflau micuţii.

Copilul de 10 ani a fost diagnosticat cu arsuri ale căilor aeriene de către echipajul de pe elicopterul SMURD, fiind transportat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Camera unde a izbucnit incendiul a fost distrusă în totalitate.

Imagine indisponibilă
GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite