Surpriză explozivă pentru un gălăţean, după Revelion: şi-a găsit maşina ciuruită de focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii nu au descoperit deocamdată vinovatul, însă ancheta continuă, având în vedere nu doar distrugerile provocate, ci şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. Autorul riscă să ajungă la închisoare.

Surpriză de proporţii pentru un gălăţean după Revelion, când şi-a găsit, în parcare, maşina ciuruită de focuri de armă. Omul a fost plecat în concediu, iar pe 3 ianuarie a rămas fără cuvinte când a constatat că toată partea de faţă a autoturismului lăsat în parcare este plină de găuri cu diametrul de câţiva milimetri.

Acestea par a fi făcute cu o armă de vânătoare cu care s-a tras de la o înălţime de 4-10 metri, adică de la etajele superioare ale unui bloc din apropiere. 

În acelaşi timp, unii martori spun că ar putea fi efectul unor materiale pirotehnice de mari dimensiuni, care ar fi fost lansate din apropiere, ba chiar de pe capota maşinii. Deocamdată poliţiştii nu au făcut publice niciun fel de informaţii legate de cauzele incidentului.

În ambele ipoteze de lucru, însă, persoana care se face vinovată pentru distrugerile provocate autoturismului se va alege şi cu un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, caz în care riscă să ajungă la închisoare.

De altfel, perioada Sărbătorilor de Iarnă a fost una plină de incidente legate de folosirea fără drept a unor artificii de mari dimensiuni. În judeţul Galaţi au fost raportate, pe diferite canale, zeci de cazuri de maşini avariate şi cinci incendii provocate unor imobile.

Situaţia nu doar că a fost scăpată de sub control de către autorităţi, ci acestea chiar au încurajat comerţul cu artificii şi petarde. În municipiul Galaţi au fost autorizate zeci de puncte stradale de vânzare (în zonele cel mai intens circulate), în multe dintre acestea fiind expuse materiale pirotehnice care conform legii pot fi manipulate doar de persoane calificate în acest sens. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite