Studenţii gălăţeni vor participa la finala Ecotrophelia 2017 de la Londra cu un baton proteic din soia şi zer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa câştigătoare a fazei naţionale a concursului Ecotrophelia Foto: Valentin Trufaşu
Echipa câştigătoare a fazei naţionale a concursului Ecotrophelia Foto: Valentin Trufaşu

Trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat alături de profesorii coordonatori un baton proteic cu un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre, care ajută atât sistemul imunitar, cât şi peristaltismul.

„Ecotrophelia” este un concurs de inovare în domeniul produselor alimentare dedicat studenţilor, iar în acest an competiţia a fost câştigată la nivel naţional de o echipă formată din trei studenţi de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi.

Aceştia sunt Marian Neculau, Cristian Dragomir şi Ramona Ifrim, coordonatori fiind profesorul doctor inginer Petru Alexe, asistentul universitar doctor inginer Ina Vasilean şi inginerul doctor Livia Pătraşcu.

Studenţii au creat un baton proteic reinterpretat ,HiProBar, a cărui noutate este dată de combinarea a două surse proteice de înaltă calitate în vederea obţinerii unui produs echilibrat în conţinutul de aminoacizi. Produsul reprezintă o abordare sănătoasă, fiind destinat pentru persoanelor active, sub formă de gustare între mese.

HiProBar are un conţinut ridicat în antioxidanţi şi fibre ajutând atât sistemul imunitar, cât şi peristaltismul. Conceptul produsului se bazează pe mai multe tendinţe actuale, cum ar fi: consumul de alimente „ready to eat”, ambalare minimală, etichetă curată, amprentă minimă de carbon, procesare termică minimă.

Echipa câştigătoare va merge la faza finală a competiţiei, care va avea loc în luna noiembrie la Londra, cu produsul HiProBar, un baton care conţine un izolat proteic de soia şi un concentrat proteic de zer, din care s-a făcut un mix proteic calculat, dar şi alune, miere, ulei de cocos, merişoare şi un conţinut ridicat de fibră şi antioxidanţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite