Spitalul Animalelor Orfane îşi suspendă activitatea din cauza COVID-19

0
0
sursa: Arhivă Personală
sursa: Arhivă Personală

COVID-19 afectează singurul Spital al Animalelor Orfane din sud-estul României. Unitatea îşi va suspenda activitatea cu publicul, timp de două săptămâni.

Spitalul Animalelor Orfane Susy Utzinger, care funcţionează în cadrul adăpostului „Ajutaţi-l pe Lăbuş" din Galaţi îşi va suspenda activitatea începând de sâmbătă, 27 martie, după ce un medic şi doi îngrijiori au fost confirmaţi cu COVID-19. 

Animalele rămase în interior vor primi tratament şi alte îngrijiri de la ceilalţi angajaţi care nu au intrat în contact cu cei infectaţi. De asemenea, personalul va fi testat periodic.

„Din păcate, în ciuda tuturor măsurilor de protecţie luate, nici personalul unităţii nu a scăpat de nemilosul virus. Spitalul a funcţionat în toată această perioadă, iar angajaţii au fost expuşi. Solicitări au fost şi sunt tot timpul. Vă rugăm să înţelegeţi situaţia, să fiţi alături de personalul medical şi să mergeţi cu animalele la veterinar, în cazul în care aveţi urgenţe. Timp de două săptămâni Spitalul Animalelor Orfane este nevoit să îşi suspende activitatea cu publicul, pentru dezinfecţie şi pentru a-şi proteja personalul”, transmis reprezentanţii asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş.

Inaugurat în martie 2016, personalul medical de la Spitalul Animalelor Orfane -Susy Utzinger a salvat mii de animale bolnave, accidentate, la limita dintre viaţă şi moarte. Lunar, sute de câini şi pisici din Galaţi, Brăila şi Vaslui sunt îngrijite, gratuit, în clinică. 

spital

Vă recomandăm şi: 

Prietenia neobişnuită dintre o oaie şi un motan a uimit veterinarii de la Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi

Cum trăieşte ultima supravieţuitoare a unui cătun de pe malul Siretului. „Am rămas doar cu căţeii. Cu ei, mai uit de necazuri” FOTO

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite