Prietenia neobişnuită dintre o oaie şi un motan a uimit veterinarii de la Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oaie si motan

O oaie şi un motan, pacienţi la Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi, au legat p prietenie care i-a uimit până şi pe veterinari. Oaia a ajuns la spital sfâşiată de câini, iar în tot timpul de recuperare care a urmat după operaţie, motanul a supravegheat-o permanent.

Relaţia dintre oaia Suzica şi motanul poreclit „Indianul” i-a uimit pe veterinari. În perioada în care oaia a stat în perfuzii, pisica a stat lângă ea, a păzit-o, s-a urcat pe spatele ei şi i-a oferit alinare.

„El este motanul terapeut din clinică, adoră animalele care sunt internate. Cu oaia s-a înţeles foarte bine din prima zi, a stat cu ea în camera în care a făcut perfuzii, a fost alături de ea”, a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului Animalelor Orfane din Galaţi, Lilu David.

Oaie si motan

Relaţia dintre cele două animale nu a avut de suferit nici după ce la adăpost a ajuns şi mielul fătat recent de oaia muşcată de câini. Mielul a fost căutat de îngrijitorii adăpostului la stână, iar ciobanul a acceptat să-l cedeze pentru a ajunge lângă mama sa.

„Mai mult ca sigur ea ar fi fost sacrificată de Paşte, iar faptul că a fost muşcată de câini, practic, a salvat-o. A ajuns la Spitalul Animalelor Orfane cu răni, însă veterinarii au făcut-o bine. Ne-a impresionat foarte mult prietenia dintre oaie şi motanul terapeut. Este ceva incredibil. Suferea după puiul ei, aşă că am dus-o din nou la stână. L-a căutat, l-a găsit şi i-am adus pe amândoi la spital. Ciobanul a fost înţelegător şi, prin urmare, îi mulţumim”, a povestit administratorul Adăpostului Ajutaţi-l pe Lăbuş, Corina Grigore.

După ce va fi externată, oaia împreună cu mielul vor rămâne la adăpostul animalelor fără stăpân. Reprezentanţii unităţii spun că prin preajmă se va afla şi motanul Indianul care este liber să circule prin tot adăpostul.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite