Spital modern cu heliport și tunel într-un oraș din Moldova. Cum va arăta unitatea medicală

0
Publicat:

Noul spital de la Tecuci (Galați) va avea peste 100 de paturi și dotări moderne, inclusiv un heliport pentru elicopterul medical. Mai mult, clădirea va fi legată de vechea unitate medicală printr-un tunel.

Macheta spitalului care se va construi la Tecuci FOTO: Consiliul Județean Galați
Macheta spitalului care se va construi la Tecuci FOTO: Consiliul Județean Galați

Consiliul Județean Galați a demarat licitația pentru construirea unui spital nou la Tecuci. Este vorba despre o clădire cu aproape 10.000 de mp suprafață desfășurată și care avea minimum 105 paturi.

Spital cu heliport și tunel

„Am demarat deja procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor.  De asemenea, noua clădire va fi dotată și cu toată aparatura necesară. Vor fi saloane de câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar spațiile vor corespunde celor mai noi norme medicale. Mai mult, în noua clădire vom amenaja patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale, iar pe acoperiș va fi construit un heliport pentru elicopterul SMURD”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Un spital nou se construiește la Tecuci FOTO: Consiliul Județean Galați
Un spital nou se construiește la Tecuci FOTO: Consiliul Județean Galați

Noul spital va fi legat de corpul UPU existent, printr-un tunel. În noua clădire a spitalului vor funcționa Blocul Operator, Ortopedia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, laboratoarele de Radiologie, Imagistică și Analize medicale, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Valoarea totală a investiției, inclusiv echipamentele medicale care vor fi achiziționate ulterior, este de peste 172 de milioane de lei.

Spitalul va deservi aproximativ o sută de mii de oameni din Tecuci și din zonele limitrofe.

Galațiul încearcă să-și convingă medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ

Pentru a convinge medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ, autoritățile din Galați au anunțat că le vor deconta naveta și chiria. Acestea sunt cadre medicale din Galați, Brăila, Focșani și chiar București.

Decizia a fost luată de Consiliul Județean Galați, din cauza lipsei de medici cu care se confruntă unitățile medicale din orașele mici. Este vorba de Spitalul din Tecuci, care asigură servicii medicale pentru aproximativ 100.000 de oameni din zonă.

„Toată lumea știe că spitalele din orașele mai mici se confruntă cu o lipsă acută de medici, mai ales atunci când trebuie asigurate liniile de gardă. (…) Am decis să-i sprijinim financiar si să le decontăm transportul și chiria, astfel încât aceștia să rămână în continuare la Spitalul din Tecuci”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În unitatea medicală de la Tecuci lucrează medici care fac naveta zilnic de la zeci de kilometri distanță, de la Galați, Brăila, Focșani și Adjud. În plus, la această unitate medicală lucrează și medici din București care stau cu chirie în Tecuci.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite