Galațiul încearcă să-și convingă medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ

0
Publicat:

Pentru a convinge medicii să rămână să lucreze în spitalele din județ, autoritățile din Galați au anunțat că le vor deconta naveta și chiria. Acestea sunt cadre medicale din Galați, Brăila, Focșani și chiar București.

Un spital nou se va construi la Tecuci FOTO: Consiliul Județean Galați
Un spital nou se va construi la Tecuci FOTO: Consiliul Județean Galați

Decizia a fost luată de Consiliul Județean Galați, din cauza lipsei de medici cu care se confruntă unitățile medicale din orașele mici. Este vorba de Spitalul din Tecuci, care asigură servicii medicale pentru aproximativ 100.000 de oameni din zonă.

„Toată lumea știe că spitalele din orașele mai mici se confruntă cu o lipsă acută de medici, mai ales atunci când trebuie asigurate liniile de gardă. (…) Am decis să-i sprijinim financiar si să le decontăm transportul și chiria, astfel încât aceștia să rămână în continuare la Spitalul din Tecuci”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În unitatea medicală de la Tecuci lucrează medici care fac naveta zilnic de la zeci de kilometri distanță, de la Galați, Brăila, Focșani și Adjud. În plus, la această unitate medicală lucrează și medici din București care stau cu chirie în Tecuci.

Spital nou cu heliport pentru elicopterul SMURD.

De asemenea, la Tecuci se va construi un spital nou. Consiliul Județean lucrează la documentația tehnică pentru construirea unei unități medicale, în valoare de peste 170 de milioane de lei.

În noua clădire a spitalului vor funcţiona Blocul Operator, Ortopedia şi Traumatologia, secţia de Chirurgie Generală, secţia ATI, secţia de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine şi compartimentul de Sterilizare.

„Este o investiţie extrem de importantă şi de necesară pentru zeci de mii de pacienţi din Tecuci şi zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiş şi un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate şi patru săli moderne pentru intervenţii chirurgicale. Noul corp al spitalului va fi legat de spaţiul UPU existent printr-un tunel de legătură", a mai anunțat președintele CJ Galați.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri