Sociologul Gelu Duminică, avertisment legat de criza refugiaţilor: „Reţelele de trafic de persoane nu stau degeaba”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Sociologul Gelu Duminică atrage atenţia asupra reţelelor de trafic de persoane din România şi Ucraina. Acesta susţine că infractorii profită de criza umanitară de la frontiere, iar femei din Ucraina sunt preluate, de membrii reţelelor de la noi din ţară sub umbrela solidarităţii.

În ultimele zile, zeci de mii de femei şi copii din Ucraina au ajuns în România. Organizaţiile care acţionează împotriva traficanţilor de persoane susţin că multe femei, refugiate din Ucraina, au ajuns în România susţinute de reţelele de trafic de persoane. „Atenţie, nu toţi oamenii sunt buni. În aceste zile reţelele de trafic de persoane din România şi Ucraina nu stau degeaba”, avertizează sociologul Gelu Duminică.

„Zilele trecute, în cadrul discuţiilor pe care colegii mei le-au avut cu organizaţiile membre ale Reţelei de ONG-uri împotriva traficului de persoane <Împreună împotriva traficului de persoane>, ne-au fost aduse în atenţia cazurile unor femei din Ucraina care au ajuns în România susţinute de reţelele de trafic de persoane din Ucraina şi care erau preluate, de la graniţă, de membrii reţelelor de la noi din ţară sub umbrela solidarităţii.

 Multe dintre fete vor ajunge, în viitorul apropiat, sclave sexuale undeva prin Europa de Vest. Ţinând cont de ce forţa reţelelor de trafic din România şi Ucraina, ţări care sunt în topurile clasamentelor care ţin evidenţa victimelor traficului de persoane, nu ar trebui să ne mire”, a scris Gelu Duminică, pe Facebook.

Prin urmare, reprezentanţii organizaţiilor cer ca autorităţile statului român să coordoneze eficient toate demersurile de sprijin pentru refugiaţi.

„Este imperios necesar ca statul român să coordoneze eficient toate demersurile de sprijin pe care cetăţenii români le oferă, astfel încât acestea să fie cât mai eficiente şi să nu ascundă forme de sclavie modernă”, adaugă Duminică. 

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite