Scenariu. Doi terorişti înarmaţi au deturnat în trafic un autobuz din Galaţi. Toţi călătorii au fost luaţi ostatici. Jandarmeria a intervenit în forţă FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii intervin în forţă pentru eliberarea ostaticilor
Jandarmii intervin în forţă pentru eliberarea ostaticilor

Răpitorii au cerut câte un milion de euro pentru fiecare om eliberat. Jandarmii au intervenit în forţă, i-au prins pe cei doi terorişti şi totul se termină cu bine.

Din fericire, este vorba despre o aplicaţie tactică efectuată în autobaza societăţii locale de transport public şi vizează modul de intervenţie în cazul în care un mijloc de transport în comun cu călători este atacat de terorişti care cer răscumpărare pentru eliberarea ostaticilor.

Potrivit scenariului, doi terorişti înarmaţi au deturnat în trafic un autobuz, iar călătorii aflaţi în mijlocul de transport au fost luaţi ostatici. Răpitorii au cerut câte un milion de euro pentru fiecare om eliberat. În cazul în care în 24 de ore cererile nu le sunt îndeplinite, teroriştii urmează să omoare ostaticii.

La faţa locului au ajuns patru echipaje ale Jandarmeriei Galaţi pregătite să  salvarea persoanelor sechestrate pe timpul cât negociatorii încearcă să-i convingă pe răpitori să le elibereze. Astfel sunt detonate petarde pentru distragerea atenţiei, iar jandarmii sparg geamurile autobuzului şi intră în forţă pentru capturarea celor doi terorişti. După imobilizarea acestora, civilii din mijlocul de transport sunt coborâţi în siguranţă de către jandarmii gălăţeni, iar cei doi răpitori sunt reţinuţi şi conduşi pentru anchetare.

„Aplicaţia tactică face parte din programul anual de pregătire şi a urmărit aprofundarea pregătirii jandarmilor privind formele şi procedeele de acţiune pentru îndeplinirea misiunilor specifice, dezvoltarea cooperării între forţele participante la îndeplinirea misiunii şi descurajarea eventualelor acţiuni ilegale”, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Costin Barbu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite