FOTO Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pál, rănit în accidentul rutier de la Călimăneşti, judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a început cercetările în acest accident. FOTO: adevarul.ro
Poliţia a început cercetările în acest accident. FOTO: adevarul.ro

O maşină aparţinând Consulatului Maghiar a fost implicată într-un grav accident rutier în localitatea mureşeană Călimăneşti. În accident au mai fost implicate alte patru maşini, iar cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa.

Din primele cercetări, se pare că maşina aparţinând Consulatului Ungar ar fi urmat coloana oficială în care se afla premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat într-o vizită neoficială în România. 

Surse din Poliţie ne-au confirmat faptul ca maşinile oficialilor de la Budapesta au ajuns în siguranţă în judeţul Harghita, iar în accidentul de la Călimăneşti ar fi implicată doar maşina Consulatului. În ciocnirea de pe DN13A mai sunt implicate alte patru maşini, iar cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de descarcerare.

UPDATE 18:45  Potrivit IPJ Mureş, conducătorul unui autoturism care circula din direcţia Sovata spre Târgu-Mureş, a pătruns pe contrasens şi a intrat frontal în maşina aparţinând Consulatului Ungariei, la volanul căreia se afla un tânăr. În umra impactului violent, maşina Corpului Diplomatic a fost proiectată în alte autoturisme, iar apoi a ajuns în şanţ. Şoferul vinovat de producerea accidentului a decedat pe loc, iar 6 persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Mureş. Printre răniţi se află şi pasagerii din maşina consulară. 

Poliţiştii de la Serviciul Rutier fac în acest moment cercetări la la faţa locului pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea accidentului.

Traficul pe DN13A este în continuare blocat.

UPDATE 20:30 Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, accidentul de la Călimăneşti, judeţul Mureş, s-a produs din cauza unui depăşiri neregulamentare făcută de un şofer în vârstă de 36 de ani din Craiova. Bărbatul, aflat la volanul unui autorutism Skoda Octavia a depăşit, într-un vârf de pantă, maşinile care erau oprite pentru a face loc coloanei oficiale. În timpul depăşirii, acesta a fost surprins de oprirea unui autoturism ce rula în faţa lui şi l-a acroşat din spate. În urma impactului, maşina bărbatului de 36 de ani s-a întors perpendicular pe axul drumului şi a fost lovită în plin de maşina Consulatului Ungariei, un VW Multivan. Impactul a fost atât de violent încât şoferul din Craiova a decedat pe loc, iar VW-ul consular s-a răsturnat în şanţ.

În maşina consulară se aflau 6 persoane printre care, potrivit unor surse SMURD şi consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pál şi viceconsulul. Toţi cei şase răniţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Mureş.

Circulaţia pe DN13A a fost reluată.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite