Rudele bebeluşului mort în condiţii suspecte, supărate că nu au primit explicaţii după necropsie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluşul fusese botezat în urmă cu o săptămână. Foto: Adevărul
Bebeluşul fusese botezat în urmă cu o săptămână. Foto: Adevărul

Trupul neînsufleţit al bebeluşului mort la doar trei luni de viaţă a fost ridicat astăzi în sicriu de la Serviciul de Medicină Legală. Familia micuţului spera să afle cu această ocazie care au fost cauzele care au dus la moartea copilului, însă aceştia spun că nu au primit niciun fel de explicaţii.

În această dimineaţă, necropsia bebeluşului de trei luni din comuna Vânători a fost finalizată. Deşi rudele sperau ca rezultatul examenului medico-legal să dezlege misterul unei morţi atât de timpurii, oamenii nu au primit niciun răspuns. Cu sufletul sfâşiat, familia Micu şi-a luat unicul copil în sicriu.

„Nimeni nu ne-a spus de ce a murit bebeluşul. Eu nu ştiu ce să cred, alaltăieri gângurea şi deodată a murit. Nu a vrut nimeni să mă lămurească. Copilul a fost născut perfect sănătos”, a spus Reta Atanasiu, mătuşa bebeluşului.

Pentru că rezultatele analizelor efectuate în Spitalul de Pediatrie au evidenţiat că micuţul avea în sânge o  cantitate mare de nitriţi, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis în comuna Vânători inspectori sanitari pentru a testa calitatea apei.

„Conform verificărilor programate, Primăria Vânători a fost notificată cu respingere pentru autorizaţia sanitară de funcţionare din 17 aprilie anul curent, pentru satul Costi, unde apa are aspect opac şi sedimente. Instalaţia nu are hidranţi pentru capetele de conductă. De asemenea, s-a indicat să se construiască rigole pentru scurgerea apelor pluviale. În data de 5 mai anul acesta, s-a emis respingere pentru autorizaţia sanitară de funcţionare cu apă pentru satul Odaia Manolache. Aici, analizele arată că apa are miros de sulf şi prezintă particule în suspensie, depăşiri la indicatorii duritate, nitraţi, sulfuri etc. În acest caz a fost impusă schimbarea sursei de apă. În data de 20 aprilie anul curent, Primăria comunei Vânători a fost informată privind depăşirea indicatorilor la nitraţi la bazin şi Căminul Cultural şi s-a indicat sistarea alimentării cu apă. În fiecare an sunt inventariate fântânile din judeţul nostru, iar Primăria Vânători nu a trimis niciun răspuns în acest sens cu numărul de fântâni care sunt în comună. În momentul de faţă inspectorii sanitari sunt prezenţi acolo pentru a verifica situaţia privind calitatea apei”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt D.S.P. Galaţi.

Apa cu nitriţi este de multe ori fatală în cazul copiilor foarte mici. Medicii le recomandă mămicilor să prepare bebeluşilor lapte cu apă plată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite