Român, prins în Marea Britanie după un jaf ca în filme. Greşeala pe care a comis-o: a muşcat dintr-un morcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Parchetul Halle-Vilvoorde din Bruxelles a cerut, luni, 11 octombrie, o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru un român implicat într-o spargere cu violenţă în oraşul Grimbergen, în anul 2019. Bărbatul, împreună cu un complice, a fugit cu 50.000 de euro în Marea Britanie.

Un român este protagonistul unui jaf ca-n filme care a avut loc în oraşul Belgian Grimbergen, în anul 2019. Poliţiştii au avut nevoie de doi ani pentru a-l identifica pe făptaş şi pe complicele lui, după ce au prelevat salivă de pe un morcov pe care acesta îl muşcase, iar analiza ADN a stabilit că aceasta este cel care a muşcat din legumă.

Victima, o bătrână, se dusese la cumpărături în dimineaţa în care a avut loc jaful, iar când s-a întors acasă, a fost atacată de doi bărbaţi mascaţi. Aceştia au ameninţat-o cu un cuţit şi au forţat-o să-i însoţească în timp ce au început să caute bunuri de valoare şi bani prin casă. Ulterior, au forţat-o să deschidă seiful cu bijuterii.

Potrivit anchetatorilor, hoţii au furat 50.000 de euro, după care au legat-o pe bătrână de pat şi au plecat cu maşina ei. Vehiculul a fost găsit abandonat la scurt timp într-o intersecţie din Grimbergen. Detaliul care avea să îi conducă pe poliţişti la prinderea infractorilor a fost oferit de victima jafului. Bătrâna şi-a amintit că unul dintre bărbaţi i-a spus că a petrecut noaptea în casa ei.

ADN-ul românului, prelevat de pe resturi de morcovi

Poliţia a găsit apoi un loc de dormit improvizat în magazia casei. Acolo au observat şi câteva bucăţi de morcovi, iar pe unul dintre ei se puteau observa urme de muşcături. Anchetatorii au prelevat probe biologice de pe morcov, iar apoi au comparat rezultatele cu informaţiile din baza de date naţională, iar aooi au extins căutările  şi în Marea Britanie.

În martie 2021, a fost identificat un suspect, un român cunoscut sub un alias în Belgia şi care fusese deja condamnat la 40 de luni de închisoare în Marea Britanie. Luni, 11 octombrie, Parchetul Halle-Vilvoorde din Bruxelles a cerut opt ​​ani de închisoare în cazul faptei comise de român. Verdictul va fi pronunţat pe 8 noiembrie.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Austriacă din Viena, victima unui jaf de un milion de euro. Hoţii i-au spart locuinţa când ea era plecată din ţară

Filmul unui jaf ca-n filme. Cum au spart patru bărbaţi casa unui milionar în euro şi au plecat cu o sumă uriaşă

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite