Revelion la -9 grade. Mii de gălăţeni au trecut în 2016 alături de Goran Bregovic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 4000 de gălăţeni au înfruntat gerul în seara de Revelion şi s-au strâns în parcarea unui centru comercial din oraş pentru a petrece alături de Goran Bregovic. Termomentrul a ajuns chiar şi la -9 grade iar pentru a se încălzi, oamenii au dansat şi au cântat alături de artistul sârb. La miezul nopţii gălăţenii s-au bucurat şi de un scurt foc de artificii.

Petrecerea de Revelion a început la ora 21.30, atunci când pe scena amplasată în parcarea mall-ului din oraş a urcat trupa OVER, o trupă locală îndrăgită de gălăţeni. După minute în şir de coveruri ale celor mai cunoscute piese rock, cei prezenţi la petrecerea de Revelion au întâmpinat cu entuziasm una dintre cele mai importante trupe venite de peste Prut: Vali Boghean Band. Trupa îi are în componenţă pe talentaţi instrumentişti din Chişinău, şcoliţi în străinătate, care au încântat publicul cu prelucrări folclorice, reuşind să dezlănţuie mulţimea.

Cel mai aşteptat moment a fost la ora 23.00. Atunci a urcat pe scenă Goran Bregovic şi The Wedding Funeral Orchestra, un concert început înainte de miezul nopţii, cu un public dornic să se distreze. Gălăţenii au intrat în 2016 încălziţi şi plini de energie, încântaţi de influenţele muzicii tradiţionale ţigănească şi de cea din Balcani.

Toţi s-au bucurat de arhicunoscutele piese "Kalashnikov", "Gas, Gas, Gas", "Erdelezi", "In the deathcar" şi "Bella Ciao. Cei prezenţi la concert s-au declarat încântaţi de show şi fericiţi că au avut şansa să înceapă 2016 în prezenţa unui astfel de artist. “Mi-a plăcut foarte mult, aş fi preferat să mă delectez cu mai multe piese cunoscute şi mai puţine piese din noul repertoriu. Dar am reuşit să mă încălzesc, am dansat,” ne-a declarat Mihai. Şi Mariana a fost mulţumită de spectacol dar recunoaşte că frigul i-a dat mari bătăi de cap. “Nu ştiu cine poate rezista pe un frig dintr-ăsta. Secretul era să te baricadezi în mulţime de vântul ăsta care îţi intră în oase. Păcat de show.”

Trecerea dintre ani a fost marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic a continuat până în jurul orei 00:30. Goran Bregovic s-a născut acum 65 de ani, la Sarajevo (Bosnia Herţegovina), din tată croat şi mamă sârboaică. Şi-a început cariera muzicală în anul 1969. A compus şi interpretat muzică cu puternice influenţe balcanice şi ţigăneşti, muzică de film pentru bunul său prieten, regizorul Emir Kusturica. A compus melodii pentru Cesaria Evora, Ofra Haza şi Iggy Pop.

Când urcă pe scenă, dar nu numai, Goran Bregovic se îmbracă în alb. Vestimentaţie albă a purtat şi în concertul de Revelion de la Galaţi. Artistul nu are pretenţii exagerate în privinţa condiţiilor de cazare, a mâncării sau băuturilor. S-a arătat interesat să mănânce preparate tradiţionale româneşti. Muzicienii din orchestra sa au solicitat şi mâncare vegetariană. În privinţa băuturilor, Goran Bregovic a cerut whisky Jack Daniel’s şi să nu lipsească şampania (Moet & Chandon, dacă se poate). După concertul de Revelion, Goran Bregovic şi muzicienii săi se vor odihni câteva ore în Galaţi, apoi vor pleca spre Bucureşti, având zborurile de întoarcere programate dimineaţă devreme. Pentru petrecerea de Revelion de anul acesta, Teatrul Muzical „Nae Leonard” a cheltuit 92.000 euro, din care 70.000 euro din fonduri proprii (vânzare bilete, organizare evenimente etc.) şi 22.000 euro de la bugetul local.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite