Goran Bregovic de Revelion la Galaţi. Fără pretenţii extravagante, preferinţe culinare româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Goran Bregovic nu are pretenţii exagerate pentru Revelionul de la Galaţi. foto: Adevărul
Goran Bregovic nu are pretenţii exagerate pentru Revelionul de la Galaţi. foto: Adevărul

Goran Bregovic şi The Wedding and Funeral Orchestra concertează în această seară, la Galaţi, la trecerea dintre ani. Artistul a ajuns aseară în oraşul de la Dunăre, cu o limuzină de la Bucureşti. Goran Bregovic şi cei 16 membri din formaţie au fost cazaţi în apartamente de lux la un hotel din centrul orasului.

Goran Bregovic şi The Wedding and Funeral Orchestra vor concerta în cadrul petrecerii de Revelion de la Galaţi, care va avea loc în parcarea unui centru comercial. Concertul de Revelion de la Galaţi va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over, iar de la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chişinău. La ora 23.00, petrecerea va continua cu concertul lui Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Orchestra. Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic va continua până în jurul orei 0.30. Pentru concertul din această seară artistul sârb şi membrii formaţiei The Wedding and Funeral Orchestra au ajuns miercuri seara la Galaţi, în jurul orei 20.00. Toţi au fost cazaţi în apartamente de lux la un hotel din centrul oraşului. 

image

„Din cele şase opţiuni pe care le-am pus la dispoziţie, impresarul artistului a optat pentru aceste două apartamente. În principiu a fost singura pretenţie, o cazare de cinci stele, restul solicitărilor sunt fireşti, normale pentru un mare artist, nimic exagerat”, ne-a declarat Traian Sandu, patronul unui complex hotelier din Galaţi.

image

În ceea ce priveşte mâncarea, orchestra a cerut doar produse vegetariene în timp ce artistul sârb a dorit să încerce cârnaţii, caltaboşii, sărmăluţele şi mămăliguţa românească. „A existat doar o solicitare, o dorinţă – aceea de a consuma mâncare specific românească. La scenă n-au cerut ceva anume decât un catering. Desigur la scenă cateringul trebuie să fie complex, întru'cât mâncărurile trebuie să fie energizante”, a declarat Traian Sandu, patronul hotelului în care s-au cazat artiştii. Mai exact, meniul include fructe de mare, salate, fructe şi diverse băuturi energizante. În privinţa băuturilor alcoolice, Goran Bregovici are preferinţe clare. Potrivit Emanuelei Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, „cele mai năstruşnice să spun aşa dorinţe ale lui Goran Bregovici au fost legate de băutură – a solicitat o anumită marcă de whiskey, americană, de la care nu face rabat şi şampanie franţuzească.” 

image

Nu va refuza însă nici berea românească, pe care îşi doreşte să o încerce. Gorab Brogovic va urca pe scenă în această seară începând cu ora 23.00. Pe aceeaşi scenă vor mai concerta o trupă locală dar şi una din Republica Moldova.Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii. Goran Bregovic s-a născut în urmă cu 65 de ani, la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), din tată croat şi mamă sârboaică. Şi-a început cariera muzicală în anul 1969 şi a compus şi interpretat muzică cu puternice influenţe balcanice şi ţigăneşti, muzică de film pentru regizorul Emir Kusturica. A compus melodii pentru Cesaria Evora, Ofra Haza şi Iggy Pop. Când urcă pe scenă, Goran Bregovic se îmbracă în alb. Vestimentaţie albă va purta şi în concertul de Revelion de la Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite