Rețeaua de apă și canalizare din cel mai mare bazin legumicol din Moldova, afectată de ploi. Primar: „S-au produs alunecări de teren”

0
Publicat:

Vremea rea și cantitățile mari de ploaie din ultimele zile au produs probleme în bazinul legumicol Matca, din județul Galați. Mai multe zone au fost afectate de alunecări de teren în locurile unde au fost montate țevile de apă și canalizare.

Canalizări surpate la Matca FOTO: Primăria Matca
Canalizări surpate la Matca FOTO: Primăria Matca

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Matca pe rețelele de socializare. Acesta spune că problemele se vor remedia în cel mai scurt timp de firma care lucrează la sistemul de apă și canalizare.

„În urma cantității mari de ploaie din aceste zile, mai multe zone au fost afectate de alunecări de teren în locurile unde au fost montate țevile de apă și canalizare. În contextul acestei situații, firma responsabilă pentru acest proiect efectuează lucrări de reparații pe aceste segmente de drum, având rugămintea să ne anunțați străzile unde mai există astfel de probleme”, a transmis primarul comunei Matca, Gheorghe Marin.

Mai mulți localnici au postat poze cu surpările apărute, în jurul sistemului de canalizare. 

„Este un semnal de alarmă. Dacă au apărut atâtea probleme până acum, la ce să ne așteptăm pe viitor?”.

„Și pe strada Mircea cel Bătrân s-a surpat pământul , chiar la colț cu strada Unirii”. 

„Găurile ca găurile, dar oare țevile cum arata ? Nu cumva și-au modificat și ele poziția?”, sunt mesaje localnicilor din Matca, cel mai mare bazin legumicol din Moldova. 

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție pentru a evita eventualele accidente, din cauza surpărilor apărute în zona canalizărilor. 

„De asemenea, vă sfătuim să acordați o atenție sporită și să circulați cu prudență pentru a evita situațiile neplăcute”, a mai spus primarul. 

Matca este unul dintre cele mai mari și importante bazine legumicole din ţară, are 12.000 de locuitori, este pe locul trei în judeţ (după municipiile Galaţi şi Tecuci), la numărul de locuitori şi la cifra totală de afaceri a firmelor, însă în mod paradoxal nu a beneficiat până acum de reţea de apă şi canalizare. 

Comuna Matca este denumită și „ patria solariilor și legumelor”. Aproape că nu există casă fără măcar un solar sau familie.

Matca, cel mai mare bazin legumicol din Moldova FOTO: Arhivă
Matca, cel mai mare bazin legumicol din Moldova FOTO: Arhivă

Localitatea Matca va avea, în sfârșit, sistem de apă şi canalizare, grație unui proiect cu fonduri europene de 52 de milioane de euro, care a început în martie 2023. 

Potrivit proiectului, în bazinul legumicol Matca se vor monta peste 200 kilometri de conducte de aducțiune și rețele de apă și canalizare. De asemenea, vor fi construite stații de pompare și clorinare, precum și rezervoare de apă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite