Record negativ de decese COVID-19 la Galaţi. Cea mai tânără victimă avea 32 de ani şi era nevaccinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judetean Galati, sursa: C.M
Spitalul Judetean Galati, sursa: C.M

Situaţie tot mai critică la Galaţi din cauza COVID. 14 gălăţeni, dintre care 13 nevaccinaţi, au murit în urma infectării cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore. Cea mai tânără victimă este o femeie de 32 de ani, nevaccinată.

Toate cele 16 paturi ATI-COVID de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt ocupate cu pacienţi în stare gravă, iar cei mai mulţi dintre ei sunt nevaccinaţi, spun reprezentanţii unităţii medicale. 

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record în privinţa deceselor din cauza COVID-19, la Galaţi.

"Este vorba despre 14 pacienţi, şapte bărbaţi, de 50, 56, 56, 61, 63, 65 şi 77 de ani, şi şapte femei, de 32, 51, 62, 65, 66, 69 şi 69 de ani, confirmaţi cu SARS-CoV-2. 13 dintre pacienţi nu erau vaccinaţi împotriva COVID-19. Bărbatul de 63 de ani, cu multiple comorbidităţi, era vaccinat cu Pfizer, primind doza a doua pe 15 februarie", au transmis reprezentanţii Prefecturii Galaţi. 

„Secţia ATI Covid este ocupată cu pacienţi în stare foartă gravă. Nu avem niciun loc liber. Cum se eliberează un loc, se ocupă imediat. Am avut pacienţi de la Miercurea Ciuc, Buzău, Constanţa. În Secţia ATI Covid avem 52 de pacienţi cu fome medii spre grave, toţi pe debit mare de oxigen. Cei din ATI sunt aproape toţi nevaccinaţi. Vreau să vă confirm acest lucru. Din păcate, rata de vindecare este mai mică”, spune dr. Aurelia Romilă, director medical la Sitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.  

Trei noi focare COVID-19 la Spitalul Judeţean Galaţi

În ultimele două zile, trei noi focare de COVID-19 au fost confirmate la Spitalul Judeţean Galaţi. Cel puţin nouă pacienţi şi trei cadre medicale s-au îmbolnăvit. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Galaţi, cele trei focare au fost descoperite în secţii diferite ale spitalului. La Secţia Medicină Internă I, opt pacienţi s-au infectat. Focarul a fost descoperit după ce doi pacienţi au fost testaţi la 24 de ore de la internare. La Secţia Cardiologie un pacient a fost depistat la opt zile de la internare, iar alţi trei sunt consideraţi contacţi.

Un al treilea focar a fost înregistrat la Secţia Neonatologie , unde trei persoane au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre trei asistente medicale, din care doar una este vaccinată anti-COVID.  

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite