Două noi focare de COVID-19 la Spitalul Judeţean Galaţi. Toţi pacienţii de la Terapie Intensivă sunt nevaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Galaţi, sursa: C.M
Spitalul Judeţean Galaţi, sursa: C.M

Focare de COVID-19 în două secţii ale Spitalului Judeţean Galaţi. Mai mulţi pacienţi au fost confirmaţi pozitiv, iar unitatea medicală a început o anchetă epidemiologică. Situaţia este gravă şi la ATI COVID, unde toate cele 16 paturi sunt ocupate. Cel mai tânăr pacient de la ATI-COVID are doar 21 de ani şi este în stare critică.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi au anunţat că cele două focare au înregistrate la secţia de  Gastroenterologie.şi  Medicală I. În ambele situaţii s-au făcut dezinfecţie de tip terminal şi anchete epidemiologice. Niciuna dintre cele două secţii nu este închisă. 

 ”Din nefericire, am înregistrat un focar în secţia de Gastroenterologie. Este vorba despre patru pacienţi. Toată secţia a fost igienizată, prin dezinfecţie de tip terminal, iar activitatea a fost reluată. Ancheta epidemiologică este acum în curs de desfăşurare. De asemenea, avem o altă anchetă epidemiologică în desfăşurare în secţia Medicală I, pentru depistarea tuturor cazurilor. Secţia se află în curs de igienizare şi de dezinfecţie de tip terminal. Menţionăm că nicio secţie din cadrul spitalului nu este închisă”, a declarat dr. Violeta Şapira, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean Galaţi.   

Toate cele 16 paturi ATI-COVID de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt ocupate cu pacienţi în stare gravă. Cel mai tânăr pacient are 21 de ani, potrivit medicilor.

„În ultimele 24 de ore au fost raportate 9 decese. Este vorba despre  9 pacienţi – cinci femei de 65, 70, 76, 78 şi 91 de ani, şi de patru bărbaţi de 58, 77, 58 şi 79 de ani -  confirmaţi cu SARS- COV 2. Opt dintre pacienţi nu erau vaccinaţi împotriva Covid-19. Femeia de 91 de ani, cu multiple comorbidităţi, era vaccinată cu Pfizer (doza 2 - 25 martie)”, a transmis Prefectura Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite