Noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Galaţi, operaţională. Cum arată şi cât a costat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPU Galaţi, modernizat sursa: CJG
UPU Galaţi, modernizat sursa: CJG

Spitalul Judeţean Galaţi are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. De la o suprafaţă de 700 mp, UPU  şi-a dublat suprafaţa. În plus, unitatea a fost dotată cu aparatură modernă, inclusiv cu un computer tomograf şi cu un incubator pentru nou născuţi.

UPU Galaţi a fost dotat cu aparatură şi mobilier medical, iar  începând de joi are şi un incubator de ultimă generaţie pentru transportul nou-născuţilor cu elicopterul Smurd.

„Am inaugurat una dintre cele mai moderne şi mai dotate Unităţi de Primiri Urgenţe din regiunea noastră. Era mare nevoie de noul spaţiu, mai ales în condiţiile actuale ale pandemiei de coronavirus. Am dublat suprafaţa secţiei, de la 700 la peste 1400 de mp, am dotat-o cu un computer tomograf ultraperformant, care a costat peste două milioane de lei, şi au fost reconfigurate circuitele medicale, astfel încât să scadă timpul de aşteptare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

De asemenea, a fost construită şi o zonă pentru accesul ambulanţelor, pentru ca pacienţii să fie preluaţi mult mai repede de către personalul medical. A fost amenajată şi o nouă sală de aşteptare, astfel că acum există aproape 60 de locuri pe scaune, de şase ori mai multe faţă de cele existente înaintea extinderii UPU Galaţi.

upu

sursa: CJG 

 „Computerul tomograf este destinat doar pacienţilor care ajung la urgenţe, astfel încât bolnavul să fie investigat medical şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului”, explică personalul medical de la UPU Galaţi.  

upu

sursa: CJG 

Mai mult, CJ are un proiect în derulare prin care va conecta Unitatea de Primiri Urgenţe cu heliportul care va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate. Practic, UPU şi heliportul pentru elicopterul Smurd vor fi conectate printr-o pasarelă prevăzută cu lifturi exterioare, astfel încât pacienţii aflaţi în stare gravă să fie preluaţi cât mai repede.

upu

sursa: CJG 

Valoarea totală a investiţiei este de 7.034.073 de lei, din care peste 3,1 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente şi mobilier medical.

Luna trecută, la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat peste 5.500 de pacienţi.

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite