Proxenetul care a inspirat scenariul filmului românesc „Loverboy“ va sta 11 ani la închisoare. Averea uriaşă pe care a adunat-o din exploatarea tinerelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din  filmul ”Loverboy” Foto: arhivă Adevărul
Scenă din  filmul ”Loverboy” Foto: arhivă Adevărul

Fiul celei mai cunoscute prostituate din Galaţi, Ascanio Baboş, nu a obţinut clemenţă din partea judecătorilor pentru reducerea pedepsei primite pentru trafic de persoane.

Judecăttorii Tribunalului Galaţi au respins pe 5 martie o cerere de revizuire a sentinţei în cazul lui Ascanio Baboş, fiul celei mai cunoscute prostituate din Galaţi, Mariana Baboş, şi cel care i-a inspirat pe scenografi să scrie povestea care a stat la baza filmului ”Loverboy”.

Tribunalul Galaţi i-a confiscat aproape 1 milion de euro obţinuţi din prostituţie, alături de case, maşini şi bijuterii.

Ascanio Baboş se află în executarea unei pedepse de 11 ani de închisoare pentru trafic de persoane, el devenind cunoscut la nivel naţional prin metoda inedită pe care o folosea pentru a convinge fetele să se prostitueze.

Baboş Ascanio le seducea, promiţându-le că vor trăi o viaţă fără griji, iar la un moment dat le spunea că are mari probleme financiare şi că totul se poate rezolva rapid, dacă fetele acceptau să se culce cu câteva persoane. Ulterior, proxenetul îşi dezvăluia adevărata faţă şi le exploata sexual prin ameninţări şi violenţă.  Metodele sale au reprezentat o sursă de inspiraţie pentru scenariştii filmului românesc de succes ”Loverboy”.

Exploatarea sexuală a fetelor s-a dovedit extrem de profitabilă pentru grupul infracţional condus de Mariana Boboş, mama lui Ascanio Baboş, tinerele racolate fiind obligate să se prostitueze în Turcia şi Spania. Toată povestea a ieşit în cele din urmă la iveală, iar protagoniştii au ajuns în boxa acuzaţilor într-unul din cele mai complexe dosare de prostituţie, trafic de persoane şi trafic de minori instrumentate de DIICOT şi judecate la Galaţi.

Un milion de euro confiscaţi 

Tribunalul a condamnat-o iniţial pe Mariana Baboş, cea mai cunoscută prostituată şi proxenetă din Galaţi, la nouă ani de închisoare în acelaşi proces în care a fost judecat şi fiul său, Ascanio Baboş, pentru ca judecătorii Curţii de Apel Galaţi să îi dea doar trei ani de închisoare cu suspendare.

Mariana Baboş nu a mai apucat sfârşitul procesului său, în 2011 aceasta decedând, astfel că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis încetarea procesului penal în cazul său. Alte două persoane implicate în traficul de persoane, Aurelia Blănaru şi Anica Lovin au fost condamnate la trei ani de închisoare cu suspendare, iar un complice, Marius Stângă, a primit cinci ani şi jumătate de închisoare, tot cu suspendare.

Condamnată iniţial la 15 ani de închisoare, nora Marianei Baboş, Cătălina Loredana Baboş, a reuşit în cele din urmă să obţină reducerea cu o treime a pedepsei, în urma unei rejudecări a cazului său la Curtea de Apel Galaţi. Decizia a venit pe fondul achitării surprinzătoare a acesteia pentru trafic de minori, Cătălina Loredana Baboş urmând să execute 10 ani şi şase luni de închisoare.

Proxeneţii îşi investiseră banii în case, maşini de lux sau îi depuseseră în diverse conturi. Judecătorii au dispus în timpul procesului confiscarea unei sume de aproape un milion de euro obţinute din prostituţie, dar şi instituirea sechestrului pe mai multe apartamente, autoturisme şi bijuterii ale clanului Baboş, care au fost, în final, confiscate în folosul statului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite