Primăria și Consiliul Județean Galați, fără apă timp de 16 ore. Vor fi afectați și mii de consumatori

0
Publicat:

Mii de gălățeni, dar și instituții publice importante, precum Primăria și Consiliul Județean, vor rămâne joi, 23 februarie, fără apă timp de 16 ore. De vină este o lucrare la infrastructura de apă.

Apă oprită la robinet timp de 16 ore FOTO: Arhivă, Adevărul
Apă oprită la robinet timp de 16 ore FOTO: Arhivă, Adevărul

Potrivit operatorului regional Apă Canal Galați, de joi, 23 februarie, de la ora 8.00 până la miezul nopții nu vor fi alimentate cu apă clădirile din zona străzii Domnească. Este vorba despre tronsonul cuprins între Eroilor și Gării și despre strada Eroilor între Domnească și Bălcescu. 

De asemenea, nu va fi apă la blocurile de la Parfumul Teilor A, B, C, C1, D, E, A1 și Miorița, blocul Aleea Trandafirilor nr. 7 și blocul TC, dar și la toate restaurantele și magazinele din sector.

Apă oprită la Primărie și Consiliul Județean 

De asemenea, nu vor primi apă blocul Cristal, Primăria Galați, Teatrul Dramatic, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Consiliul Județean, ISU și Camera de Comerț.

Pentru situații deosebite, societatea va pune la dispoziție cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la dispecerat.

„Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile, mulțumim pentru înțelegere și îi asigurăm că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea acestora și reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp”, a transmis Apă Canal.

Strada Domnească va fi modernizată

Cea mai populară arteră a oraşului Galaţi, strada Domnească, se va transforma radical grație unui proiect. Va avea o alee a celebrităţilor, iar în weekend zona va fi accesibilă doar pietonilor.

Potrivit Primăriei Galați, strada Domnească, situată în zona istorică a orașului Galați, va fi complet modernizată. În cadrul proiectului se vor face lucrări de reabilitare ale carosabilului şi trotuarelor, se va reface zona din faţa Teatrului Dramatic, să se amenajeze noi spaţii verzi, se vor construi piste de biciclişti şi se vor monta bănci, coşuri de gunoi şi iluminat public de tip led.

Strada Domnească va fi reabilitată FOTO: Primăria Galați
Strada Domnească va fi reabilitată FOTO: Primăria Galați

În plus, va fi amenajată o „Alee a Celebrităţilor - Walk of Fame” pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului. De asemenea, în intersecţiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automaţi, cu acţionare electrică sau hidraulică.

„Este una dintre străzile emblematice ale orașului, cu un farmec aparte, dar care necesită lucrări de reabilitare. De aceea, am demarat un proiect important ce vizează acum segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) și strada Gării (Biserica Catolică)”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.    

La final, gălăţenii vor avea o zonă pietonală lungă de câţiva kilometrii, care parcurge zona veche a oraşului şi face legătura cu Faleza Dunării. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite