Cea mai importantă arteră din Galați devine pietonală în weekend. Strada Domnească va avea o Alee a Celebrităților

0
Publicat:

Cea mai populară arteră a oraşului Galaţi, strada Domnească, se va transforma radical grație unui proiect. Va avea o alee a celebrităţilor, iar în weekend zona va fi accesibilă doar pietonilor.

Cea mai populară stradă din Galați va fi modernizată FOTO: Primăria Galați
Cea mai populară stradă din Galați va fi modernizată FOTO: Primăria Galați

Potrivit Primăriei Galați, strada Domnească, situată în zona istorică a orașului Galați, va fi complet modernizată. În cadrul proiectului se vor face lucrări de reabilitare ale carosabilului şi trotuarelor, se va reface zona din faţa Teatrului Dramatic, să se amenajeze noi spaţii verzi, se vor construi piste de biciclişti şi se vor monta bănci, coşuri de gunoi şi iluminat public de tip led.

În plus, va fi amenajată o „Alee a Celebrităţilor - Walk of Fame” pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului. De asemenea, în intersecţiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automaţi, cu acţionare electrică sau hidraulică.

„Este una dintre străzile emblematice ale orașului, cu un farmec aparte, dar care necesită lucrări de reabilitare. De aceea, am demarat un proiect important ce vizează acum segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) și strada Gării (Biserica Catolică)”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.    

Bulevardul face legătura cu Faleza Dunării

La final, gălăţenii vor avea o zonă pietonală lungă de câţiva kilometrii, care parcurge zona veche a oraşului şi face legătura cu Faleza Dunării. 

„Primăria Galați continuă astfel programul de modernizare a zonei străzii Domnească unde se vor derula multe alte proiecte importante pentru gălățeni ce vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban. Acesta include Teatrul Dramatic, care va fi renovat, modernizarea Piațetei de la Biserica Greacă, amenajarea spațiului din imediata apropiere a străzii Eroilor ce presupune și crearea unei parcări subterane, reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluției”, a transmis Biroul de presă al Primăriei Galați.

De asemenea, s-a obținut finanțare în cadrul PNRR pentru proiectul privind reabilitarea Palatului Simion Gheorghiu, clădire de patrimoniu aflată de ani de zile în ruină.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite