Aleea Celebrităţilor pe cel mai important bulevard din Galaţi. Artera devine pietonală în weekend

0
0
Sursa: Primaria Galaţi
Sursa: Primaria Galaţi

O porţiune mare a celui mai important bulevard al oraşului Galaţi se va transforma radical. Primăria a anunţat un amplu proiect de modernizare care vizează şi păstrarea aspectului vintage.

Artera va avea o alee de tipul Walk of Fame (Aleea Celebrităţilor - n.r.), iar în weekend zona nu va fi accesibilă decât pietonilor. Anunţul a fost făcut joi, 4 august, de primarului oraşului Galaţi.

„Vom continua amenajarea străzii Domnească, una dintre cele mai îndrăgite străzi, care va fi pusă în valoare pentru că ne dorim să readucă ceva din farmecul de altădată, dar să-şi păstreze în acelaşi timp funcţionalitatea. Mai mult, venind în întâmpinarea gălăţenilor, ne dorim ca strada să fie pietonală în week-end, pe modelul zonei Spicu – Romarta care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber”, a transmis Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Conform proiectului, în zonă urmează să se facă lucrări de modernizare şi reabilitare ale carosabilului şi trotuarelor, să se refacă zona din faţa Teatrului Dramatic, să se amenajeze noi spaţii verzi, să se construiască piste de biciclişti şi să se monteze bănci, coşuri de gunoi şi iluminat public de tip led.

 În plus, va fi amenajată o „Alee a Celebrităţilor - Walk of Fame” pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului. De asemenea, în intersecţiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automaţi, cu acţionare electrică sau hidraulică.

La final, gălăţenii vor avea o zonă pietonală lungă de câţiva kilometrii, care parcurge zona veche a oraşului şi face legătura cu Faleza Dunării.

Lucrarea de modernizare va costa aproape 28 de milioane de lei.

Vă recomandăm şi:

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite