Preţuri majorate în mod incorect şi produse expirate în benzinăriile din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Shutterstock
sursa: Shutterstock

Controale în benzinării după creşterea nejustificată a preţurilor. La Galaţi, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Galaţi au descoperit preţuri majorate în mod incorect, dar şi produse expirate. Au fost aplicate amenzi în valoare de 68.000 de lei.

Inpectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi au verificat modul în care se face comerţ cu carburanţi, cât şi activitatea din magazinele cu produse alimentare. 

În judeţul Galaţi s-au desfăşurat opt acţiuni de control la staţii, incluzând magazinele care funcţionează în incinta acestora. 

În urma abaterilor înregistrate, au fost aplicate opt amenzi contravenţionale în valoare totală de 68.000 lei şi trei avertismente. De asemenea, inspectorii ANPC au făcut trei propuneri de încetare a practicii incorecte. 

„Dintre cele mai frecvente nereguli constatate, menţionăm: practici comerciale incorecte prin modificări de preţ la stocuri deja existente si prin nerespectarea diligenţelor profesionale, existenţa la comercializare a sandwichurilor cu gramaj real, cântărit de echipele de control ale Comisariatului Judeaţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, mult mai mic decât cel afişat, comercializarea unor produse expirate”, a informat  Protecţia Consumatorilor Galaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Benzinăria care a profitat de naivitatea românilor panicaţi îşi cere scuze şi înapoiază diferenţa de bani

Florin Spătaru: Responsabilii de specula din benzinării vor răspunde pentru practici comerciale incorecte

Cozi imense la benzinăriile din Slatina. „Îţi vine să crezi că nu sunt sănătoşi oamenii ăştia” VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite