Amendă uriaşă pentru benzinăria din Tecuci care a vândut 600 de litri de motorină într-un bidon din plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: ISU Galati
sursa: ISU Galati

Staţia de carburanţi din Tecuci, judeţul Galaţi, unde un rezervor cu 600 de litri de motorină s-a răsturnat pe şosea, a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu deoarece „a permis alimentarea unui rezervor neconform cu motorină”.

Incidentul a avut loc pe 10 martie, la o staţie de carburanţi din Tecuci. Un rezervor încărcat cu motorină s-a răsturnat pe şosea, imediat ce şoferul maşinii a ieşit dintr-o staţie de carburanţi. Combustibilul a fost încărcat de un bărbat care venise la benzinărie cu un autovehicul carosat, pe platforma din spate aflându-se un rezervor din plastic. La ieşirea din benzinărie, bazinul s-a răsturnat, iar tot combustibilul s-a împrăştiat pe şosea.

La scurt timp după incident, comisarii Gărzii de Mediu au demarat un control şi au aplicat o amendă de 100.000 lei pentru staţia de carburanţi, care a permis alimentarea unui rezervor neconform cu motorină.

S-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1000 litri, si transportat într-un vehicul aparţinând societatii cumpărătoare.

„Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile autorizaţiei de mediu deţinute cu privire la activitatea desfăşurată având în vedere că are obligaţia de a realiza alimentarea cu carburanţi numai în rezervoarele vehiculelor, asfel încât s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. b) din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galaţi a aplicat sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 lei”, a informat Garda de Mediu Galaţi.

Deasemenea, comisarii au efectuat un control la societatea care a achiziţionat şi transportat carburantul în recipientul neconform. S-a constatat că societatea nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţile desfăşurate.

„Au fost stabilite măsuri privind solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu şi interzicere a transportului de carburanţi. Având în vedere faptele constatate, Comisariatul Judeţean Galaţi a aplicat sancţiuni contravenţionale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare, şi sancţiunea complementară de suspendarea activităţii desfăşurate şi amendă în cuantum de 8.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007”, a transmis Garda de Mediu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Benzinăria care a profitat de naivitatea românilor panicaţi îşi cere scuze şi înapoiază diferenţa de bani

Florin Spătaru: Responsabilii de specula din benzinării vor răspunde pentru practici comerciale incorecte

Cozi imense la benzinăriile din Slatina. „Îţi vine să crezi că nu sunt sănătoşi oamenii ăştia” VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite