Premiu special obţinut de trei studente de la Facultatea  de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi pentru un preparat inedit: „Mârliţăʹn culcuş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei studente din Galaţi au impresionat profesionişti în domeniul gastronomiei, conducători de afaceri sau chef la mari restaurante la un concurs desfăşurat la Sibiu, obţinând un premiu pentru gust autentic cu un preparat din peşte.

Conferinţa Naţională Ştiinţifică „Influenţe culturale în gastronomie”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, s-a desfăşurat în perioada 9-11 mai 2017, având ca motto: „Condimente autohtone în aperitive”.
 

Conferinţa s-a desfăşurat în cadrul programului de manifestări culturale dedicate anului eveniment 2019 - „Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană”.


La lucrările conferinţei au participat studenţi din şapte universităţi de profil din ţară. Astfel, au fost prezenţi studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Universitatea „Transilvania” Braşov, USAMV Iaşi, USAMV Bucureşti, USAMV Cluj şi Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.
 

Juriul concursului a fost alcătuit din profesionişti în domeniul gastronomiei, conducători de afaceri sau chef la mari restaurante din Sibiu: Restaurantul Jules - Ramona Matia, Restaurantul Syndicat Gourmet - Ioan Bebeşelea, Restaurantul Japonez Osushi - Aurelian Dragomir, Restaurantul Panoramic - Savu Popa şi Cristian Cismariu de la Asociaţia My Transylvania.


Tudor Alina, Tărăbuţă Andreea şi Burţea Mădălina sunt studentele din anul II IMAPA de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi care au reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, echipă fiind coordonată de şeful de lucrări doctor inginer Istrati Daniela, şeful de lucrări doctor inginer Dima Felicia şi asistentul doctor inginer Pricop Eugenia. 


„Mârliţăʹn culcuş”, un preparat din peşte bazat pe reinterpretarea unei reţete tradiţionale, a fost preparatul cu care echipa de la Galaţi a impresionat juriul şi pe ceilalţi participanţi, câştigând „Premiul special pentru gust autentic”. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite