Premieră la Galaţi: primul concurs de pescuit destinat nevăzătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la deschiderea concursului de pescuit pentru nevăzători FOTO CJG
Imagine de la deschiderea concursului de pescuit pentru nevăzători FOTO CJG

Competiţia s-a desfăşurat la Balta Zătun, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Consiliul Judeţului care a pus la dispoziţie infrastructura necesară. Pescarii nevăzători au folosit scule cu... clopoţei.

Un concurs inedit de pescuit s-a desfăşurat joi, 27 iulie, la Galaţi. Este vorba despre o competiţie dedicată persoanelor nevăzătoare. Organizatorii de la Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi spun că partida de pescuit reprezintă o premieră naţională.

„Este o premieră pentru Galaţi şi pentru România. O premieră binevenită deoarece trebuie să ne îndreptăm atenţia şi către aceşti oameni pentru că şi ei au nevoie de relaxare. Trebuie să-i ajutăm şi să-i sprijinim”, a declarat preşedinte CJ Galaţi, Costel Fotea, în deschiderea evenimentului.

La concursul de la Zătun au participat 15 nevăzători: ei au avut însoţitori şi scule de pescuit speciale dotate cu clopoţei. Prin acest eveniment Asociaţia Nevăzătorilor vrea să popularizeze sportul care în străinătate are mare succes.

„Acest sport se practică cu succes în alte ţări de mult timp, eu personal am participat la un astfel de concurs. M-am gândit că ar fi bine să-l implementăm şi în România. Este pentru prima dată în ţară când se organizează un concurs de pescuit sportiv pentru nevăzători. La acest concurs participă 15 nevăzători, plus 15 însoţitori. Sculele de pescuit pentru nevăzători sunt dotate cu clopoţei”, a spus preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi, Vasile Ilieş.

La concurs au participat pescari începători şi experimentaţi, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni. De asemenea, printre participanţi s-au aflat persoane venite din alte judeţe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite